Jong Ajax boekt overwinning op bezoek bij Almere City

14 december 2018 21:59

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Almere City weten te winnen. Uiteindelijk wist de ploeg van Michael Reiziger een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen. Al snel wist Ryan Gravenberch vanuit een corner de openingstreffer te maken en na ruim een half uur spelen zorgde Vaclav Cerny voor de 0-2. Een paar minuten later kwam Almere terug tot 1-2 en dat zou ook de ruststand worden.

Na rust drong Almere City meer aan en jaagde het op de 2-2, maar met nog ruim een kwartier te spelen zorgde Dennis Johnsen voor de 1-3 en leek daarmee het duel te beslissen. De thuisploeg wist een paar minuten later echter weer de aansluitingstreffer te maken, waardoor de spanning terugkeerde.

Almere City werd daarna echter niet meer gevaarlijk en vijf minuten voor tijd kon Cerny bovendien de marge weer op twee zetten vanaf de strafschopstip. Zijn penalty kon echter worden gekeerd, maar de overwinning voor Jong Ajax was uiteindelijk een feit.

Dankzij de overwinning is Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie over Almere City gegaan in de ranglijst en staat nu op een achtste plaats.