Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Ik denk dat iedereen vandaag heeft kunnen smullen'

12 december 2018 23:34

In gesprek met Veronica blikte Matthijs de Ligt terug op de wedstrijd tegen Bayern München. "Dit was bizar. Het valt dan niet in ons voordeel, maar ik denk dat iedereen vandaag heeft kunnen smullen", aldus De Ligt. "We hebben vandaag met volle passie gespeeld. We hebben Bayern goed weerstand geboden en hoe wij terug komen tot 2-1 is grote klasse. Dan is het toch jammer dat je het zo weggeeft."

Uiteindelijk kon de aanvoerder van Ajax wel met een goed gevoel terug kijken op de wedstrijd. "Het was wel een lastige wedstrijd. Bayern is nog steeds een top-5 ploeg van de wereld", zo gaf hij aan. "We hebben ons heel goed gepresenteerd vandaag en laten zien dat we het hier Bayern ook heel lastig kunnen maken. Uiteindelijk valt het niet in ons voordeel, maar ik denk dat we op deze wedstrijd heel trots kunnen zijn."

De Ligt was bij de 0-1 zijn man wel kwijt. "Ik dacht dat ik iemand achter me had staan die ik dekte, maar ik zag opeens Lewandowski uit de rug van iemand weglopen. Ik probeerde het nog te herstellen, maar dat was te laat helaas", zei hij daarover.

Na de rode kaart van Maximilian Wöber moest de ploeg wel even schakelen. "Het is altijd lastig als je een rode kaart krijgt, maar het geeft misschien wel die extra fight spirit die je nodig hebt op dat moment. We bleven vechten", aldus De Ligt. "Helaas komt er ook nog een penalty voor hun. Wat misschien ook te maken heeft met die rode kaart van hun. Zij hadden toen ook tien man. Dan wordt het lastig. De 2-3 geven we te makkelijk weg. Dat was het grootste probleem vandaag."

Ondanks dat Ajax op de tweede plaats eindigt, houdt de verdediger wel een positief gevoel over aan de prestaties tot nu toe. "Het liefst word je hier eerste en ga je als eerste naar die knock-out stage. Maar we hebben nul wedstrijden verloren dit jaar in de Champions League", zo gaf hij aan. "Tegen een ploeg als Bayern heb je gewoon geweldig gespeeld. Ik denk dat we zeker trots kunnen zijn, maar op dit moment overheerst de teleurstelling wel."




Tags

bayern smullen bizar dekte fight lewandowski maximilian overheerst passie stage veronica weggeeft weglopen wober

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal