Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax onder 19 ondanks nederlaag groepswinnaar in UEFA Youth League

12 december 2018 17:59

Het is Ajax onder 19 gelukt om de groepswinst in de UEFA Youth League binnen te halen. De ploeg van John Heitinga ging weliswaar met 1-2 onderuit tegen Bayern München, maar op basis van de onderlinge resultaten tegen Benfica en Bayern München bleef Ajax toch aan kop. Net zoals Ajax haalde ook Benfica elf punten en gaan zij als nummer twee door. De Duitsers hebben ook elf punten weten te halen, maar zijn nu uitgeschakeld.

Ajax had het lang lastig tegen Bayern München. De Duitsers wisten voorafgaand aan de wedstrijd al dat ze een ruime overwinning moesten boeken in Amsterdam en trokken dan ook ten aanval. Ajax onder 19 kwam goed weg dat het bij rust slechts 0-1 stond.

Na rust veranderde echter niets aan het spelbeeld. Bayern München was vele malen sterker, kreeg kans op kans, maar had moeite om tot scoren te komen. De Duitsers wisten ook na rust maar één treffer te maken.

Bayern had nog twee doelpunten nodig om door te kunnen gaan, dus gingen in de slotfase alles of niets spelen. Voor de Duitsers werd het uiteindelijk niets, omdat een kwartier voor tijd Bryan Brobbey voor de 1-2 wist te zorgen. Omdat Ajax als groepswinnaar is geëindigd mag het na de winter ook direct een ronde overslaan en stroomt het in in de achtste finales. Nummer twee Benfica begint een ronde eerder.




Tags

bayern benfica groepswinnaar uefa brobbey bryan heitinga malen spelbeeld trokken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gelukkig gaan ze door maar er is een kentering gaande op de toekomst die naar ik hoop tijdig te stoppen valt. De laatste maanden is er roofbouw gepleegd op de talentvolle jongens die werden verkozen om interlandvoetbal te spelen, zelfs jong Ajax kon amper aan zijn verplichtingen voldoen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eredivisie gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper