Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald de Boer: 'Het huidige Ajax is misschien wel net zo sterk als het elftal uit 1995'

12 december 2018 08:23 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf trekt Ronald de Boer het vergelijk met het huidige Ajax ten opzichte van de ploeg uit 1995. "Het huidige Ajax is misschien wel net zo sterk als het elftal dat in 1995 de Champions League won", aldus De Boer. "Maar deze ploeg is normaal gesproken niet in staat om het toernooi te winnen, omdat de tegenstand nu vele malen groter is."

De Boer legt uit: "Destijds mochten er maar drie buitenlanders worden opgesteld. Manchester City heeft er momenteel elf. Zulke clubs halen overal de beste spelers op. Het belangrijkste is dat heel Europa weer over Ajax praat. Dat iedere voetballiefhebber denkt: ’Jezus, wat loopt er daar weer een talent, wat presteren ze knap met veel minder financiële middelen en wat een amusementswaarde!"

Volgens de voormalig Ajacied is het voor Ajax dit seizoen tijd om te oogsten. "Het is – voor dit elftal althans – nu of nooit", zo geeft hij aan. "Ik verwacht dat er na de zomer heel wat andere poppetjes staan."

De Boer is blij met hoe Ajax zich dit seizoen ontwikkelt. "Ajax-FC Bayern wordt een aardige indicatie hoe de Ajacieden zich hebben ontwikkeld. Bayern München zit beter in zijn vel dan rond de wedstrijd in Duitsland", zegt hij daarover. "Kan Ajax nog steeds hetzelfde brengen? Bayern achteruit dringen, zoals in München? Ze moeten laten zien dat ze weerstand kunnen bieden."
Tags

boer bayern amusementswaarde buitenlanders duitsland jezus malen telegraaf voetballiefhebber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ben blij dat ik deze periode zo bewust mee heb kunnen maken (92-97). Dit team komt echt niet ook maar een beetje in de buurt bij dat elftal. Zo’n mix van top jeugd en ervaring was op dat moment uniek! Kijk de samenvattingen van die tijd nog regelmatig terug. Blijft kippenvel opleveren!!
+1/-0

5 jaar geleden
Lul verhaal van Ronald. Elftal van v Gaal was zo ongelooflijk veel beter dan het huidige elftal.En ook toen had je te maken met veel tegenstand, al kwam die toen uit een andere hoek. Italië bijvoorbeeld met AC Milaan die 2 keer door Ajax afgetroefd werd in de CL. Juventus waar van gewonnen werd, maar ook helaas verloren werd in de doping finale van de CL. En Bayern die helemaal weg gespeeld werden.
Real Madrid was heel bijzonder waar Ajax een staande ovatie kreeg van de Spaanse Real fans. De wedstrijden om de wereld beker, en ga zo maar door. Dat elftal was zo uniek dat het praktisch onverslaan was. Als het mogelijk was om de twee elftallen nu tegen elkaar te laten spelen in de sterkste opstelling weet ik wel wat de uitslag zou worden. In 95 werden er praktisch geen fouten gemaakt op een "Frank de Boertje" na misschien, dat gebeurt nu nog veel te veel in het huidige elftal. Kijk bijvoorbeeld naar de Jong met zijn foute pass waar Bayern uit weet te scoren. Maar, dat we dit seizoen nog mooie dingen gaan mee maken staat buiten kijf.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal