Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Voetbal op het hoogste niveau dient gespeeld te worden op gras'

11 december 2018 15:56

Erik ten Hag haalde dinsdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Bayern München nogmaals uit naar het kunstgras in Nederland toen hem gevraagd werd naar de blessures van Ajax. "We hebben afgelopen zaterdag nog op kunstgras gespeeld. Of een halve schaatsbaan zoals je wilt", aldus Ten Hag. "Dat hoort niet op het allerhoogste niveau en dat is in Nederland wel het geval."

De trainer van Ajax kreeg vervolgens de vraag waarom Ajax geen 'miljoen of tien' in het kunstgrasfonds stopt om te zorgen dat het afgelopen is het met het kunstgras. "Ik draai het liever om. Waarom zijn clubs ooit met kunstgras begonnen?", zo reageerde Ten Hag. "Het begrip is er over en weer dat je elkaar moet helpen. Het gaat er altijd om dat je elkaar helpt om een zo sterk mogelijke competitie te hebben. Uiteindelijk is het daar waar het om gaat."

Ten Hag ging verder: "Je moet wel een eerste uitgangspunt hebben. Voetbaltechnisch is kunstgras gewoon slecht voor de ontwikkeling van het voetbal. En dan heb ik het over het hoogste niveau. Kunstgras is prima voor recreatievoetbal. Voor de opleiding van de jongste jeugd: uitstekend. Maar voetbal op het hoogste niveau dient gespeeld te worden op gras. Kijk maar in de vooraanstaande competities. Daar wordt niet op kunstgras gespeeld. Daar wordt op gras gespeeld. Voetbal op kunstgras is gewoon een ander spel."




Tags

hag gras nederland allerhoogste bayern kunstgrasfonds recreatievoetbal schaatsbaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Als je als club niet voor een normaal grasveld kunt zorgen hoor je niet thuis in de Eredivisie. Gewoon niet zeiken over de kosten, op een grasmat ga je niet bezuinigen, anders doek je je clubje maar op.
+5/-0

5 jaar geleden
schuld ligt vaak aan een gemeente die door zware bezuinigen de aflopen jaren op een amateur club hebben bezuinigd , hier door hebben ook de andere club wegen tekorten z.n plastic rotzooi neer geplemd . de KNVB is hier akkoord meegegaan en is gewoon door gegaan zonder na te denken wat voor schade dit kan hebben ook voor je gezondheid op langer termijn .mijn kleinkinderen rijd ik nu een stuk verder waar men wel gras heeft al was mijn zoon er eerst op tegen, voetballen doe je op GRAS
+3/-0

 
5 jaar geleden
Wat amateurclubs betreft heb je wel gelijk, maar we praten hier over profclubs. Er zijn clubs die een dure echte mat ingeruild hebben voor een goedkope kunstmat. Je hebt geen terreinknecht meer nodig. Van dat geld wat ze daarmee bespaarden, kochten ze een nieuwe speler. Nu hebben ze bekokstoofd dat de Europees spelende clubs een deel van hun Europees verdiende geld in een fonds storten en dat de switch naar echt gras daarvan weer betaald wordt. Met andere woorden, feitelijk gaan we dus die extra speler betalen. Dankzij Ajax, feijenoord en PSV vangen ze ook nog een behoorlijke som aan TVgeld, zonder die 3 clubs zijn de Nederlandse rechten geen klote waard. Clubs als Heracles, PEC, ADO, Excelsior moeten niet zeuren. Gewoon die ku(ns)tsprieten eruit en op echt gras voetballen. En anders lekker wegwezen. Wat s0lidus al zegt, als je je niet eens gras kan veroorloven, doek je zelf dan maar op.
+4/-0

 
5 jaar geleden
helemaal mee eens , maar de schuld ligt toch in het verleden zonder de amateurs club had men geen rubber gehad , de amateurs golden als proef project en daarna zijn de profs er mee begonnen blijf wel een zorgelijke ontwikkeling en heeft in feite niet veel met voetbal te maken immers spelen op een rubbere veld is heel anders en is daarnaast ook nog eens comp vervalsing
+2/-0

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Inderdaad, daar ben ik 100% mee eens. Ik hoop dat dit lang genoeg is. En anders helaas pindakaas.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal