Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Boeve: 'Frenkie de Jong heeft nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven'

10 december 2018 08:48

De Telegraaf-rapporteur Peter Boeve was na de wedstrijd tegen PEC Zwolle lovend over Frenkie de Jong. "Die jongen heeft nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven. Ondanks alle media-aandacht voorafgaand aan de wedstrijd, voetbalde De Jong frank en vrij. Ik vind dat bijzonder knap", aldus Boeve. "Al is het sowieso een nuchtere jongen. Dat blijkt ook altijd uit zijn optredens in de media. Het liefst laat hij echter gewoon zijn voeten spreken en daar is hij tegen PEC Zwolle uitstekend in geslaagd."

De middenvelder kreeg van Boeve uiteindelijk een 7,5. "Frenkie zijn grootste kwaliteit is dat hij het spel kan versnellen. Ook is hij waanzinnig goed in de pré-assist", zo geeft hij aan. "Hij trekt veel tegenstanders naar zich toe, waardoor medespelers vrij komen te staan. Wanneer hij hen de bal bezorgt, kunnen zij een teamgenoot in staat stellen om te scoren. Dat zie je bij Ajax veel gebeuren."

De Jong bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een schitterende treffer. "Frenkie gooide er een aantal schijnbewegingen uit die typerend voor hem zijn. Daarmee zette hij meerdere verdedigers op het verkeerde been. Met een geplaatst schot rondde hij vervolgens keurig af", zegt Boeve daarover. "Fijn voor hem, want het aantal goals dat hij heeft gemaakt ligt nog niet zo hoog."

Boeve snapt waarom de Europese topclubs massaal belangstelling tonen voor De Jong. "Het is logisch dat hij op alle scoutingslijstjes staat. De Jong heeft talent en kwaliteit. Bovendien heeft hij bij zowel Ajax als Oranje bewezen het niveau aan te kunnen", aldus Boeve. "Daarbij is het een extra pre dat hij inmiddels ook in de Champions League zijn kunsten heeft vertoond. Dat is toch het hoogste podium in het clubvoetbal."

De voormalig Ajacied gaat verder: "De bedragen die nu worden genoemd zijn voor Nederlandse begrippen weliswaar gigantisch, maar ik zie in het buitenland soms nog hogere bedragen betaald worden voor spelers met beduidend minder kwaliteit dan De Jong."

Volgens Boeve is De Jong ook klaar voor een stap naar de absolute top. "Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg. De kwaliteiten van Frenkie staan buiten kijf", zegt hij daarover. "Hij speelt nagenoeg alle ballen vooruit, balverlies zoals voorafgaand aan de 1-2 lijdt hij zelden en hij zoekt de ruimtes op en versnelt het spel."




Tags

boeve jong afgegeven visitekaartje pec pre balverlies bekroonde bezorgt clubvoetbal gooide keurig kijf kunsten nuchtere optredens oranje rapporteur schijnbewegingen scoutingslijstjes teamgenoot telegraaf typerend versnellen versnelt voetbalde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal