Ajax boekt ook ruime overwinning op bezoek in Zwolle

8 december 2018 21:37

Ajax heeft in de Eredivisie wederom een ruime overwinning weten te boeken. Op bezoek bij PEC Zwolle werd met 1-4 gewonnen. Voor rust kwamen Klaas Jan Huntelaar en Frenkie de Jong tot scoren, terwijl na rust Lasse Schöne en Dusan Tadic een doelpunt maakten. Donny van de Beek en André Onana verlieten met blessures het veld.

Ajax begon slordig aan het duel en werd door PEC Zwolle direct onder druk gezet. Na een paar minuten verspeelde Lasse Schöne de bal waardoor uiteindelijk Ehizibue opstoomde. Hij werd door Matthijs de Ligt onderuit gehaald, waarna de aanvoerder van Ajax een gele kaart kreeg. Het leidde tot veel commotie, omdat de PEC Zwolle-spelers van mening waren dat het een rode kaart had moeten zijn en een opstootje was het gevolg.

Ajax kwam vervolgens steeds beter in de wedstrijd, waarbij Zwolle steeds vaker opviel met het maken van harde overtredingen. Uiteindelijk zou het ook Ajax worden dat de score opende nadat Dusan Tadic een lange bal van David Neres kreeg. De Serviër kon de bal niet goed controleren, maar juist daardoor belandde hij voor de voeten van Klaas Jan Huntelaar. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te tikken.

Direct liet de ploeg van Erik ten Hag merken meer doelpunten te willen en na ruim een half uur zorgde dat voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Frenkie de Jong zette een slalom in, ontweek een felle tackle en passeerde nog enkele spelers van Zwolle. De middenvelder schoot vervolgens met een geplaatst schot in de verre hoek op schitterende wijze de 0-2 binnen.

De overwinning voor Ajax leek daarmee al binnen te zijn, maar in korte tijd moest het een paar tikken verwerken. Donny van de Beek en André Onana moesten met blessures van het veld. Vrij snel nadat Kostas Lamprou in het veld was gekomen, maakte PEC Zwolle uit een corner de aansluitingstreffer. Via Lasse Schöne belandde de bal vervolgens in het doel.

Ook na rust was Ajax de beste ploeg op het veld en kreeg enkele goede kansen om de 1-3 te maken. Omdat er echter niet gescoord werd, bleef Zwolle vertrouwen houden in een resultaat en kwam er zelf ook een paar keer gevaarlijk tussenuit. Uiteindelijk zou het toch Ajax zijn dat het doelpunt maakte. Uit een hoekschop schoot Schöne dit keer in het juiste doel en besliste daarmee de wedstrijd.

Ajax probeerde vervolgens aan te zetten om meer doelpunten te maken om zo aan het doelsaldo te kunnen werken. Uiteindelijk werd het in de laatste minuut daarvoor beloond toen Dusan Tadic profiteerde van zwak verdedigen van de Zwolle-defensie en hij de 1-4 kon binnen schieten.