Transparent
Inloggen
Sluiten

'Frenkie de Jong kiest voor transfer naar Paris Saint-Germain'

7 december 2018 00:32 - Telegraaf.nl

De Telegraaf weet te melden dat Frenkie de Jong komende zomer zo goed als zeker de overstap zal maken naar het Franse Paris Saint-Germain. De middenvelder geeft de voorkeur aan de Franse kampioen boven een transfer naar Manchester City. Donderdag meldde een delegatie van PSG zich in Amsterdam en zij zijn bereid om de gevraagde transfersom van 75 miljoen te betalen. Marc Overmars heeft bevestigd dat de Fransen een bezoek hebben gebracht, maar volgens hem is er nog geen definitief akkoord en hebben er meer clubs interesse.

De Jong heeft zich steeds verbaasd dat hij tientallen keren op de voorpagina's van de Spaanse kranten was te vinden als transfertarget van Barcelona, omdat het voor de middenvelder en zijn zaakwaarnemer al maanden duidelijk was dat de Spaanse club niet kon of wilde voldoen aan de eisen van Ajax. Al langere tijd wisten zij dat een tweestrijd tussen PSG en Manchester City zou ontspinnen.

Indien de transfer helemaal rond komt zal De Jong met afstand de duurste transfer uit de Eredivisie ooit worden. Momenteel is dat nog Davinson Sanchez die in de zomer van 2017 Ajax verliet voor Tottenham Hotspur. Virgil van Dijk blijft de duurste Nederlandse transfer ooit met 85 miljoen. Hij vertrok een jaar geleden voor dat bedrag van Southampton naar Liverpool.

In gesprek met Telegraaf Video geeft Valentijn Driessen meer uitleg over de onderhandelingen. "Donderdag is een delegatie van PSG, waaronder voormalig Ajacied Maxwell, in Amsterdam in gesprek geweest met de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, Ali Dursun. Zij zijn nagenoeg tot een akkoord gekomen, waarna de delegatie naar ArenA is gegaan", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. "Ze hebben met de top van Ajax onderhandeld en daar is een vraagprijs neergelegd van rond de 75 miljoen. Paris Saint-Germain is bereid dat te betalen."

Helemaal rond is de transfer nog niet. "De beslissing is in feite gevallen, maar het gaat om details. Op details kan het altijd nog mis lopen, dat er geen handtekening gezet kan worden", zo geeft hij aan. "Je weet niet wat er speelt, maar Manchester City was de tweede belangrijkste gegadigde. Zij wachten op deze onderhandelingen, maar zij hadden eerder poleposition. Zij zijn ook geconfronteerd met de Fair Play-regels van de UEFA en dan is het heel raar als je dan onderzocht wordt dat je in dezelfde week 75 miljoen euro uit geeft."

De Jong had bovendien ook een heel goed gevoel bij de handelswijze van PSG. "Het is een club die dolgraag de Champions League wil winnen. Ze hebben ook het geld om de beste spelers te kunnen halen. Neymar voetbalt er, Cavani, Mbappé. Dat zijn spelers die perfect bij Frenkie de Jong passen", zegt Driessen daarover. "Zij hoeven alleen maar aangespeeld te worden. Ze worden te weinig aangespeeld en met Frenkie de Jong lossen ze dat probleem grotendeels op. Ik denk dat hij ook sportief ziet dat daar de meeste toekomst ligt"

Driessen gaat verder: "Dan is er nog een trainer, Tuchel, die het heel erg in hem ziet zitten. En daarbij komt dat de Engelse competitie gewoon verschrikkelijk loodzwaar is, terwijl je in de Franse competitie toch meer wedstrijden hebt waarin je af en toe wat meer gas kan terug nemen. Daardoor kan je internationaal juist boven jezelf uitstijgen."

Meer op Telegraaf.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
PSG wordt zwaar onder de loep genomen m.b.t finacial fairplay. Ik geloof hier niks van. Overmars gaat echt nu niet begin december akkoord. Het spel moet nog beginnen en zal vd zomer starten. City en PSG moeten eersr spelers verkopen wil het zulke bedragen op tafel gooien. Daarbij gaan die Engelsen helemaal los zo voordat de Brexit in gaat.
6 maanden geleden
dat zou heel verstandig zijn
6 maanden geleden (gewijzigd)
Verregaande belangstelling dus. Dat vindt iedereen leuk, maar zegt niet 'nagenoeg beklonken per oogwenk'.
6 maanden geleden
Waar rook is is vuur, flink balen van die kapitaalkrachtige clubs die het voetbal naar de bliksem brengen. Ik weet ook wel het is tegenwoordig niet anders maar krijg hier toch een sik van om ieder nieuw seizoen opnieuw te beginnen. Dit heeft echt niets meer met voetbal te maken maar meer met een loterij wie heeft de machthebbers met het meeste geld!!!
6 maanden geleden
Die Valentijn loopt sowieso al veel te lang te prikken en stoken in Ajax. Laat hem dat lekker bij zijn eigen club doen, ben hem inmiddels wel een beetje zat.
6 maanden geleden
Ik had nooit gedacht dat ik ooit bij een transfer van een Ajax-speler zou zeggen dat 75 miljoen eigenlijk nog magertjes is..
nieuws-moderator 6 maanden geleden
Die Fransen komen niet voor niks persoonlijk een gesprek voeren. Dat is echt wel rond, nu is het aan Overmars om en knaller van een middenvelder binnen te halen. Ik zie het liefst een zuid amerikaan komen.
6 maanden geleden
Mooie club voor De Jong.
Beter inderdaad als een Engelse club.
Veel te veel fysiek.
De Jong kan zal zijn kwaliteiten aanwenden bij PSG.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax geeft met zo'n bedrag tevens een signaal af naar clubs die voor De Ligt komen serieus de buidel moeten trekken. Ik verwacht dat de Ligt nu ook snel zal volgen, nog voor de winterstop, maar pas in de zomer vertrekken. Gerbrands roept meteen dat Lozano ook buitencategorie is, beetje roepen in de lucht, niet onlogisch maar wel wat afgunstig komt zo iets over. Typisch wel weer.

Laatste nieuws