Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Sinkgraven: 'Ik heb zo vaak een terugslag gehad dat het moeilijk was om positief te blijven'

3 december 2018 08:19 - De Telegraaf

Daley Sinkgraven gaf in gesprek met De Telegraaf aan blij te zijn dat hij zijn rentree heeft kunnen maken. De middenvelder sukkelde ruim anderhalf jaar met blessures. "Ik had het gevoel dat ik een berg aan het beklimmen was, waarbij de eerste negentig procent prima ging, maar de laatste tien procent zó steil was, dat ik stil kwam te staan", aldus Sinkgraven. "Het laatste stukkie is stapvoets gegaan. Ik heb zo vaak een terugslag gehad dat het moeilijk was om positief te blijven. Dan dacht ik aan alle momenten die ik heb gekend en weer wilde beleven."

Sinkgraven had zelf vaak genoeg gedacht dat het niet meer goed zou komen. "Ik kan me nog herinneren dat ik een MRI-scan in het AMC liet maken. Daar zeiden ze dat het er niet goed uitzag. Maar de dokter die me had geopereerd en de MRI kreeg opgestuurd, zei dat er niks aan de hand was. Dus daar ging ik maar vanuit", zo gaf hij aan.

De middenvelder ging verder: "Het frustrerende was dat ik alles kon doen, behalve schieten en crosspasses geven over zestig meter. Als ik dat deed, had ik er twee weken last van. Ik heb er een paar heel donkere dagen tussen gehad. Dagen, waarop ik het niet meer zag zitten, geen zin had om weer de gym in te gaan. Dan zag ik de jongens het veld opstappen en dat was heel frustrerend."

Uiteindelijk kon hij tegen ADO Den Haag eindelijk zijn rentree maken. "Ik vond de ontvangst hartstikke mooi. Die zorgde voor kippenvel. Maar ik wil nu niet al te hard juichen, want ik ben wat ingetogener geworden. En over mijn positie maak ik me helemaal niet druk. De trainer weet dat ik op meerdere plekken uit de voeten kan", zei hij daarover. "Ik mag niet meer in Jong Ajax spelen, dus hoop minuten te maken in het eerste als de stand het toelaat, zoals nu tegen ADO Den Haag. En er komt nog een bekerwedstrijd aan, plus een toernooi in de winterstop in Florida. Ik ben blij met alle speeltijd. Blij de echte Daley Sinkgraven weer te kunnen laten zien. Ik zit qua conditie nu op zeventig procent. Dat moet snel weer honderd procent worden."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Hopen dat ie dit seizoen fit blijft. Hij heeft potentie genoeg. Ik geloof dat hij een aflopend contract heeft, dus het is voor hem te hopen dat hij dit seizoen nog wat kan laten zien
6 maanden geleden
Zag hem aan het eind een mooie actie maken. Deze jongen kan nog steeds slagen bij Ajax. Er zit nog ontzettend veel potentie in, en daarom ben ik ook blij dat Ten Hag hem als aanvaller bracht. Daley hoort aanvallend opgesteld te worden, het liefst op het middenveld, maar een van de flanken zou ook kunnen.
6 maanden geleden
Sinkgraven heeft veel kwaliteiten.
Het is zonde hem als linksback te gebruiken.
Hij heeft zoveel klasse dat hij op het middenveld hoort.
Heb het idee dat Ten Hag dat ook vindt, gezien de invalbeurt.
Laat hem maar vechten met Labyad om de plek van Schöne.

Laatste nieuws