Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook veel te sterk voor ADO Den Haag

2 december 2018 10:58

Ajax heeft ook ADO Den Haag met ruime cijfers verslagen. In de Johan Cruijff ArenA werd met 5-1 gewonnen. Voor rust scoorden David Neres, Nicolás Tagliafico en Matthijs de Ligt, terwijl na rust Donny van de Beek en Kasper Dolberg op het scorebord kwamen.

Vanaf het begin was Ajax heer en meester en werd ADO Den Haag naar achteren gedrukt. De ploeg van Erik ten Hag kreeg alle ruimte om te voetballen en nadat het al enkele kansen gekregen had, was het na een kwartier spelen voor het eerst raak. Een voorzet van Dusan Tadic werd door David Neres ingeschoten. Dat schot kon nog worden geblokt, maar de rebound van de Braziliaan zorgde voor de volkomen verdiende voorsprong.

Een paar minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw was een voorzet van Tadic de aanleiding. Nu werd deze verlengd door Zakaria Labyad en door de opkomen Nicolás Tagliafico knap binnen gekopt.

Ajax schakelde vervolgens iets terug en zag ADO Den Haag na een schitterende vrije trap zelfs de aansluitingstreffer maken. Dankzij aanvoerder Matthijs de Ligt kwam de marge voor rust echter weer terug op twee. De Ligt kreeg alle ruimte om mee op te komen en van grote afstand schoot hij de bal schitterend in de verre hoek.

Toen direct na rust de 4-1 volgde omdat ADO Den Haag treuzelde in het eigen strafschopgebied en Donny van de Beek hierdoor kon profiteren was het duel definitief gespeeld. Ajax kreeg nog meer de ruimte om te aanvallen en kreeg kans op kans. Uiteindelijk zou er nog maar één treffer volgen toen in de slotfase invaller Kasper Dolberg wist te scoren.

Een ander mooi moment tijdens de wedstrijd was een paar minuten daarvoor al gebeurd toen Daley Sinkgraven als invaller in de ploeg kwam. Voor de middenvelder waren het zijn eerste minuten sinds oktober vorig jaar toen hij geblesseerde raakte tegen NAC Breda. Een luid applaus voor hem was het gevolg.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ik denk dar we gewoon tevreden moeten zijn met het resultaat en de uitslag. Een minimale inspanning tegen een zeer pover ADO met als resultaat 5-1. Ik heb het schijt aan PSV maar vind het jammer dat Ajax ook dat gif en die gedrevenheid mist om ook zo de tegenstander af te maken. We nemen het bij een comfortabele voorsprong toch steeds te licht op in de afwerking. De scherpte ontbreekt dan toch. We worden te gemakzuchtig en slordig.
 
6 maanden geleden
Ajax maakt er tot nu toe 45 en PSV 47 dus met dat gif bij psv valt best mee.
 
6 maanden geleden
Dan kijk je naar de statistieken, niet naarde manier van voetballen.
 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Bij ons heb je na afloop vaak het idee dat we veel meer hadden moeten scoren terwijl PSV dit seizoen al een aantal wedstrijden heel nipt heeft gewonnen. Vitesse 1-0, Fortuna 1-2, Zwolle 1-2, Groningen 1-2, en de 0-2 bij NAC was ook heel moeizaam. Drie van de clubs die ik hier noem staan gewoon 15e, 16e en 18e!

Volgens mij ben jij degene die niet naar de manier van voetballen kijkt..
 
6 maanden geleden
Juist, dat is ook mijnpunt. Na afloop heben we vaak het idee dat we er meer hadden kunnen maken, maar dat gebeurt helaas niet en dat komt volgens mij doordat de Ajaxspelers duidelijk gas terugnemen en de scherpte wegebt. Ik vind dat jammer.
 
6 maanden geleden
Haha, ik snap er niks meer van. Maar ik denk dat we het dan allebei goed bedoelen :)
6 maanden geleden
ondanks van boekel mooie zegen.
6 maanden geleden (gewijzigd)
Had 10-1 moeten worden, maar met 5-1 kan ik wel leven.

Ps: Feyenoord bedankt!
6 maanden geleden
vergeten in te vullen WZAWZDB
6 maanden geleden
De Ajax spelers hebben een druk programma, en ik neem het hun niet kwalijk dat zij gas terug nemen als zij op een voorsprong komen. Door het overvolle programma gaan de spelers de pijntjes voelen en sommige willen zich sparen om tegen de Duitsers zich helemaal te geven. Daarom is een overwinning genoeg.De 10 -0 nederlaag die Feyenoord leed tegen Psv zal in Rotterdam nooit vergeten worden.
6 maanden geleden
Ajax moet er gewoon een doel van maken om dit seizoen eens met 10-0 of 10-1 te winnen. Met deze matige tegenstanders (in de competitie) kan dat echt wel en dat snoert dan ook weer de criticasters de mond. Dus ik zeg na Bayern Munchen thuis aan de slag! :-)

Laatste nieuws