Transparent
Inloggen
Sluiten

Klaas Jan Huntelaar: 'Ik zie het als een voorzichtig begin van het afscheid van mijn carrière'

1 december 2018 08:56 - Algemeen Dagblad

Klaas Jan Huntelaar geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan te begrijpen waarom Kaper Dolberg de voorkeur krijgt boven hem. Ook al worstelt de Deense spits met zijn vorm. "Een spits moet ook de tijd en het vertrouwen krijgen. Steeds afwisselen is voor geen enkele spits prettig. En met het oog op de toekomst is het ook helemaal geen gekke keuze", aldus Huntelaar.

De rol van The Hunter is voor hem ook duidelijk. "Het blijft voor de buitenwereld misschien prikkelend om over te praten, maar voor ons is het een duidelijke situatie hoor. Maar ik ben een topsporter: dan moet je nooit een rol aan de zijlijn accepteren, je moet altijd doelen stellen om het maximale eruit te halen in de speelminuten die je krijgt", zo geeft hij aan. "De trainer bepaalt, ik probeer het hem uiteraard zo lastig mogelijk te maken. Ik weet waar ik voor gekozen heb. Dus moet je daar ook niet flauw over doen."

Huntelaar gaat verder: "Ik zie het ook als een soort voorzichtig begin van het afscheid van mijn carrière. Want dat komt nu eenmaal elk jaar dichter bij."

Denken aan stoppen doet hij echter nog niet. "Ik sla eigenlijk nooit een training over. Soms doe ik het bij een training vlak voor een wedstrijd ietsjes rustiger aan, omdat ik weet dat ik de kracht nodig kan hebben voor de wedstrijden", zegt hij daarover. "Maar het belangrijkste: ik heb er nog altijd veel plezier in en ik ben nog van waarde. Dat kan ik ook nog wel een tijdje zijn."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
jaartje erbij
6 maanden geleden
een echte topper, kan menigeen een voorbeeld aan nemen
6 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een KLAASbak! Laten we wel eerlijk wezen, op dit moment is Huntelaar beter in vorm. Kasper komt natuurlijk terug van een blessure en ik vind het risky om hem zo geforceerd zoveel speeltijd te geven. Ik zou hem juist rustig brengen zodat hij na de winterstop kan vlammen. Nu krijgt die jongen zoveel over zich heen en daar zou de trainer hem tegen moeten beschermen.

Kasper kan er niets aan doen, het vergt nou eenmaal tijd om in vorm te raken na zo lang weg te zijn geweest. Huntelaar heeft laten zien dat hij, ondanks dat hij minder scherp is dan voorheen, toch belangrijk is, vaak op de juiste plek staat en ook zijn goaltjes meepikt. Ook vind ik dat Huntelaar enorm is gegroeid wat betreft meevoetballen. Ik denk dat juist door zijn leeftijd, hij meer voor het team is gaan spelen. Voor nu zou ik de rollen graag omgedraaid willen zien: Huntelaar eerste spits en Kasper die dan speeltijd krijgt in de tweede helft en dat, naarmate hij meer in vorm raakt, opbouwt.

-typo in de eerste zin van het artikel trouwens: Kaper/Kasper.
6 maanden geleden
Helemaal goed gesproken Klaas, ik zie jou ook graag in het veld, maar jij bent zo een grote Prof, jij kan dit heel goed en zelfs nog meer. Zoals het helpen van de jonge Kasper Dolberg bij het doorzetten en maken van de juiste beslissingen. Zoals bijvoorbeeld alletwee zeker nog een jaar bijtekenen of liever 2 jaar toch. :)
6 maanden geleden
Valt me toch op dat het scoren bij hem steeds lastiger lijkt te worden. Aantal grote kansen 1 op 1 met de keeper zien missen die hij voorheen altijd leek te maken. Ondanks dat absoluut nog een toevoeging aan de selectie, dus ik hoop dat hij nog een jaartje doorgaat!

Laatste nieuws