Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Blind: 'Er staat nu een talentvolle groep, met routiniers eromheen'

29 november 2018 08:32 - De Telegraaf

Nadat Danny Blind als speler en als trainer van Ajax al wist te overwinteren in de Champions League is dat nu ook gelukt als lid van de raad van commissarissen van de club. Iets wat ook veel voldoening geeft. "Zeker wel. Je moet natuurlijk wel het onderscheid maken dat je als speler en trainer een veel grotere invloed op de resultaten hebt en ik er nu niet direct bij betrokken ben", aldus Blind in gesprek met De Telegraaf. "Vooral de directie verdient alle credits. In de hotelbar hebben we daar een klein drankje op gedronken. Dit is voor de club een fantastisch resultaat en dat mag je even vieren."

Louis van Gaal maakte eerder dit seizoen de vergelijking met het team dat onder zijn leiding in 1995 de Champions League won en het huidige team van Ajax. "Ik vind het moeilijk om die teams te vergelijken, omdat elke speler uniek is en dus ook elk elftal uniek is", zo geeft hij aan. "Wat Louis van Gaal in München met die vergelijking bedoelde, is dat het elftal nu ook goed in balans is en veel voetballend vermogen herbergt. Vooral dat eerste is de laatste jaren weleens anders geweest. Er staat nu een talentvolle groep, met routiniers eromheen. Dat vergroot de weerbaarheid."

Om tot een uitgebalanceerd team te komen werd er afgelopen zomer ingespeeld op ervaring. "Je moet weten wat je wilt en wat geluk hebben. In de jaren negentig kwam Frank Rijkaard terug en dat puzzelstukje viel goed. Nu was daar Tadic, met zijn verleden bij FC Groningen en FC Twente. Hij had nog altijd een goed gevoel bij Nederland, wilde prijzen winnen en was daarom bereid lucratievere aanbiedingen te laten lopen", zegt hij daarover. "En Daley was als jongen van de club een buitenkans. Hij speelde 3,5 jaar bij Manchester United bijna alles, maar het laatste half jaar niet. In beide gevallen heeft de directie van Ajax daar fantastisch op ingespeeld."

Volgens Blind is het niet het streven van Ajax om uit te groeien tot het Bayern München van Nederland. "De concurrentie verzwakken, want daar doelen de mensen die deze vergelijking maken op, is niet het uitgangspunt", aldus Blind. "Het doel is een goed elftal te formeren. Een selectie die structureel de door Ajax gestelde doelen – meedoen om de landstitel en Europees overwinteren – kan halen. Als daarvoor een transfer binnen Nederland nodig is, prima."




Tags

blind danny nederland routiniers gaal bayern buitenkans credits drankje formeren groningen herbergt hotelbar landstitel lucratievere onderscheid puzzelstukje rijkaard tadic telegraaf twente uitgebalanceerd verzwakken weerbaarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal