Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Nu we hier zo presteren, ziet iedereen in Europa dat'

28 november 2018 07:39

In gesprek met De Telegraaf gaf Matthijs de Ligt aan 'supertrots' te zijn dat Ajax nu al gekwalificeerd is voor de tweede ronde van de Champions League. "We hadden de hele wedstrijd controle, maar moesten wel even de 1-0 maken. Als zij een rode kaart krijgen en je scoort, weet je dat het goed zit", aldus de aanvoerder van Ajax. "Na de loting wisten we dat er kansen lagen om bij de laatste zestien te komen. We hebben nog niet verloren en nu zal de eerste plaats nog een extra boost zijn. We gaan tegen Bayern voor de overwinning."

Twee seizoenen geleden haalde De Ligt met Ajax al de finale van de Europa League, maar hij merkt nu dat er in de Champions League veel meer aanzien valt te winnen. "Dit is toch het allermooiste podium en onze uitslagen vallen op. In de Europa League gebeurt dat in een later stadium", zo gaf hij aan. "Ajax staat bekend als een talentvolle ploeg. Nu we hier zo presteren, ziet iedereen in Europa dat. En dat is voor de club natuurlijk hartstikke goed."

De verdediger is daarom blij dat hij afgelopen zomer besloot om bij Ajax te blijven. "Ik heb nu vijf wedstrijden in de groepsfase van de Champions League gespeeld en zes wedstrijden in Oranje. Die elf duels op het allerhoogste niveau zijn toch wat anders dan de Eredivisie", zei hij daarover. "Dit seizoen staat de teller al op 29 wedstrijden en dat is voor een jonge jongen gewoon heel erg goed. Met het team maken we stappen en dat doe ik zelf ook."

De Ligt ging verder: "Ik heb veel meer zelfvertrouwen, schat situaties veel beter in en straal veel meer rust uit. Vroeger wilde ik alles op honderd procent doen en nu is het ook wel eens goed om de kalmte te bewaren."

Het is hard gegaan met de ontwikkeling van de jonge verdediger. "Vijf jaar geleden zat ik tijdens Ajax-FC Barcelona nog op de tribune en nu sta ik hier als aanvoerder die met zijn ploeg de achtste finale ingaat. Zo snel kan het gaan", aldus De Ligt. "Dat we na FC Barcelona als tweede overwinterden is bizar en zegt iets over hoe goed we het hebben gedaan."

De clubleiding van Ajax heeft afgelopen transferperiode ook uitstekend werk verricht volgens De Ligt. "De mix is heel goed, want er stonden acht spelers jonger dan 23 en drie oudere jongens. Dat is heel belangrijk", zo gaf hij aan. "De talenten zijn rijper geworden en we hebben er een berg routine bijgekregen."




Tags

barcelona allerhoogste allermooiste bayern berg bijgekregen bizar eredivisie gekwalificeerd ingaat jonger kalmte oranje routine schat straal supertrots telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal