Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het volgende doel is om eerste te worden in de poule'

27 november 2018 22:47

Erik ten Hag had na afloop in de kleedkamer verteld dat zijn spelers hier even van moesten genieten. "Dit is toch een hele belangrijke avond. Voor Ajax in het bijzonder, maar voor het Nederlandse clubvoetbal als geheel. Dat hebben we afgedwongen en dat is een prima prestatie", aldus Ten Hag in gesprek met Veronica. "Maar tegelijkertijd kijken we weer verder, want we willen ook eerste worden in de groep. Want als je eerste wordt, heb je een betere uitgangspositie en daar willen we voor gaan."

De overwinning tegen AEK Athene kwam wel moeizaam tot stand. "Je ziet een tegenstander die zich ook in een thuiswedstrijd zo aanpast aan Ajax. Die zo compact staat. Dan is het best lastig om kansen te creëren in de eerste helft", zo gaf hij aan. "Dat weet je ook dat je Europees er twee of drie krijgt. Daar moet je scherp op zijn. Dat hadden we in de eerste helft met David Neres en Kasper Dolberg die uitglijdt. Maar gezien de veldverhoudingen moeten we veel meer kansen creëren en dat is ook een volgend punt van verbetering. In de tweede helft komt de 0-1 tot stand middels een penalty. Dan sta je tegen tien en hebben wij ze gepusht om verder druk vooruit te blijven zetten om zo de 0-2 af te dwingen en dat hebben ze dan ook gedaan."

De selectie van Ajax kreeg wel mee wat er voor de wedstrijd op de tribunes gebeurde. "Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat je je er voor moet afsluiten en moet focussen op je werk, op het voetballen. Dat is niet altijd makkelijk, want natuurlijk krijg je mee wat er daar gebeurd", zei hij daarover. "Dat is heel vervelend, maar ik denk dat de mensen ons in de hele campagne op een ontzettend positieve wijze gesteund hebben. Dit wat er allemaal gebeurd is jammer."

Ten Hag is de eerste trainer van Ajax sinds Louis van Gaal in 1994 die in zijn eerste vijf wedstrijden in de groepsfase van de Champions League niet verliest. "Dat is prachtig. Ik heb ook een heel goed team, heel goede spelers en een fantastische staf", aldus Ten Hag. "Ik vind het prachtig om daar leiding aan te geven. Daar kan ik van genieten, maar we zijn in november. Er valt nog heel veel verder te verbeteren en vooral ook heel veel te winnen. Maar vanavond moeten we er wel even van genieten. Dat is verdiend en ook terecht als je ziet waar we vandaag zijn gekomen. Van de voorronde in de Europa League. We wilden Europa in, toen zijn we in de Champions League geraakt en nu gaan we overwinteren. Het volgende doel is om eerste te worden in de poule."




Tags

hag aanpast aek afgedwongen campagne clubvoetbal compact dolberg gaal kasper middels neres uitgangspositie uitglijdt veldverhoudingen veronica voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht