Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax dankzij treffers Dusan Tadic naar tweede ronde Champions League

27 november 2018 20:46

Ajax is na vijf wedstrijden al zeker van overwintering in de Champions League. De ploeg was met 0-2 te sterk voor AEK Athene. Dusan Tadic zorgde uiteindelijk voor beide doelpunten en schoot daarmee Ajax naar de tweede ronde. AEK Athene eindigde het duel met tien man, omdat Marko Livaja twee keer geel en dus rood kreeg.

Na afloop werd er echter niet alleen gesproken over de overwinning van Ajax en het feit dat de club voor het eerst in dertien jaar weer wist te overwinteren in de Champions League. Voor de wedstrijd ging het al mis toen er vanuit de Griekse vakken vuurwerk en zelfs een molotovcocktail in het uitvak werd gegooid. Toen datzelfde vuurwerk weer terug werd gegooid, besloot de Griekse politie om harde charges uit te voeren op de Ajax-supporters.

De wedstrijd tegen AEK Athene leek bovendien op een kopie van de wedstrijd tegen NAC Breda. Net zoals NAC trokken de Grieken een muur rondom het eigen strafschopgebied. Ajax had daarmee veel moeite om er doorheen te komen en kwam dan ook nauwelijks tot kansen. David Neres was nog het dichtst bij een treffer na een uitstekende voorzet van Frenkie de Jong, maar zijn kopbal had niet voldoende kracht.

Vlak voor rust kreeg AEK Athene plotseling een enorme kans toen Ponce vrij voor André Onana kwam. De doelman uit Kameroen redde echter uitstekend, waardoor de ploegen met 0-0 de kleedkamers weer opgezocht worden.

Na rust leek de wedstrijd pas echt te ontbranden. Bijna letterlijk ook, omdat er opnieuw met vuurwerk richting het uitvak werd gegooid. AEK Athene trok echter vaker ten aanval en werd ook meerdere malen gevaarlijk, terwijl ook Ajax bleef jagen op de treffer. Via Donny van de Beek was het ook dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet kwam op de paal.

Halverwege de tweede helft viel plotseling de beslissing. Uit een vrije trap van Lasse Schöne maakte Marko Livaja hands. Scheidsrechter Oliver gaf een volkomen terechte strafschop en gaf Livaja bovendien ook zijn tweeede gele kaart, waardoor AEK Athene met tien man kwam te spelen. Dusan Tadic benutte het buitenkansje. Ironisch genoeg was Livaja juist net terug gekeerd van een schorsing van vier wedstrijden.

Een paar minuten later was het duel helemaal gespeeld toen na een uitstekende David Neres in het strafschopgebied de bal had. Hij gaf de bal aan de ingevallen Klaas Jan Huntelaar. In plaats van dat de spits zelf schoot, gaf hij weer een pass op Tadic en de Serviër kon eenvoudig zijn tweede treffer binnen schieten, omdat de keeper inmiddels uit het doel was.

Het zorgde voor veel feest bij de meegereisde supporters omdat het besef er was dat de overwintering in de Champions League definitief binnen was. Onana moest nog wel een keer reddend optreden op een uitstekend schot, terwijl een treffer van Huntelaar wegens buitenspel niet door ging. De vreugde bij iedereen aan Amsterdamse kant was echter groot toen werd afgefloten.




Tags

aek tadic livaja vuurwerk huntelaar marko nac neres onana uitvak afgefloten beek charges dichtst grieken hands jagen jong kameroen kopie malen molotovcocktail muur oliver ontbranden opgezocht ponce reddend schone trokken tweeede vakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht