Transparent
Inloggen
Sluiten

Zakaria Labyad: 'Het is me duidelijk geworden waarom Ajax de grootste club van Nederland is'

26 november 2018 07:52

Zakaria Labyad maakte tegen NAC Breda zijn eerste competitietreffer voor Ajax. "k heb veel in mezelf geïnvesteerd en het voelt heerlijk om eindelijk belangrijk te zijn", zo gaf hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. De middenvelder moest lang wachten op zijn kans bij Ajax. "Het team draaide en de spelers deden het goed. Dat was moeilijk, omdat ik zoals elke voetballer altijd wil spelen. Ik heb echter onmiddellijk de knop omgezet en ben nóg harder gaan werken om dit te bereiken en om in de toekomst van veel waarde te zijn."

De Marokkaan had het wel zwaar met zijn reserverol bij Ajax. "Ik was bij FC Utrecht een zekerheidje en had een goed seizoen achter de rug. Daardoor rekende ik erop dat ik bij Ajax direct zou aanhaken", aldus Labyad. "Mijn ouders, vrouw en vrienden hebben me rustig gehouden, me verteld dat ik goed kan voetballen en dat mijn kans zou komen."

Labyad twijfelde aan zichzelf en had daarover een gesprek met Erik ten Hag. "Daarin hoorde ik precies wat ik nog moest verbeteren. Het belangrijkste punt was dat ik in wedstrijden en op trainingen veel beslissender moest zijn met doelpunten en assists", zei hij daarover. "En vanaf dat moment probeer ik nog dwingender aanwezig te zijn. De laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, voor de beker, scoorde ik en nu weer. Dáárvoor ben je aanvaller."

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd heeft hij het wel naar zijn zin bij Ajax. "Het is me in een paar maanden tijd duidelijk geworden waarom Ajax de grootste club van Nederland is. De werkwijze, de mensen, de supporters: alles is top. Maar vooral het niveau van mijn medespelers is nog hoger dan ik bij FC Utrecht van buitenaf kon zien.", aldus Labyad. "Als je ziet hoeveel talentvolle spelers we hebben. Ik speelde voor het eerst met Frenkie achter me. En ik kan je vertellen: dat is echt genieten. Hij ziet alles, is een fantastische middenvelder. Zó goed had ik hem niet verwacht."




Tags

labyad nederland utrecht beslissender buitenaf dwingender eagles hag knop nac zekerheidje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal