Transparent
Inloggen
Sluiten

Yakubu en Pienaar niet in cruciale kwalificatieduels

5 juli 2003 19:38

Verslaggever: M

Abubakari Yakubu zal zondag niet voor Ghana uitkomen in de cruciale kwalificatieduel voor de Africa Nations Cup tegen Rwanda in Kagili. Ghana heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de eindronde, die in 2004 in Tunesie wordt gehouden. De middenvelder van Ajax is een van de 'buitenlandse' Ghanezen, waaronder ook Matthew Amoah (Vitesse), in de selectie die dit duel boycot. Volgens een woordvoerder van de Ghanese voetbalbond weigeren ze simpelweg gewoon om te spelen. De media in Ghana melden dat de spelers het niet eens zijn met de manier van leiding geven van bondscoach Ziese.

De kans is groot dat ook Steven Pienaar zondag niet in actie zal komen voor zijn land Zuid-Afrika in de belangrijke kwalificatiewedstrijd in en tegen Burundi. Team manager Stanley Tshabalala heeft laten weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de jonge middenvelder de trip maakt naar Bujumbura, waar Bafana Bafana aan 1 punt genoeg heeft voor plaatsing voor de Africa Nations Cup. Ook andere sterren zoals Shaun Bartlett en oud-Ajacied Benni McCarthey laten het duel hoogstwaarschijnlijk schieten.

Meer op




Tags

ghana pienaar yakubu africa bafana kwalificatieduels nations abubakari afrika amoah bartlett benni boycot bujumbura burundi eindronde ghanezen hoogstwaarschijnlijk kagili matthew mccarthey onwaarschijnlijk rwanda shaun tshabalala tunesie vitesse ziese

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos