Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We bleven hopen en die goal van Quincy heeft ons nog wat extra hoop gegeven'

20 november 2018 08:29 - NOS.nl

In gesprek met de NOS blikte Matthijs de Ligt terug op het gelijke spel tegen Duitsland. De verdediger was het eens met de opmerking dat die moeizaam tot stand kwam. "Zeker. We wisten van te voren dat Duitsland een hele goede ploeg heeft. Ook dat ze vernieuwd hebben met nieuwe spelers en een nieuwe speelstijl", aldus De Ligt. "We wisten wel dat ze zouden spelen zoals ze gespeeld hebben, maar ik vond dat we de eerste helft daar het antwoord niet op hadden. Dat was in de tweede helft veel beter."

Vooral in het begin had Oranje heel veel moeite met het spel van Duitsland. "We speelden in het begin met vier spelers achterin. Je weet dat de buitenspelers van Duitsland heel erg naar binnen spelen, waardoor je in momenten drie tegen twee in ons centrum komt", zo gaf hij aan. "We hadden daar heel veel moeite mee. Soms kwamen ze in de bal, soms liepen ze diep en de eerste helft hadden we daar het antwoord niet op. In de tweede helft, toen Frenkie in het centrum van de verdediging speelde verdedigend gezien, hadden we daar wel een heel goed antwoord op."

In de rust was het vertrouwen er nog wel in de ploeg toen ze de kleedkamers opzochten. "Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt als je 2-0 achter staat en in de eerste helft helemaal wordt weggespeeld", zei hij daarover. "We bleven hopen en die goal van Quincy heeft ons nog wat extra hoop gegeven."

Meer op NOS.nl


Tags

duitsland buitenspelers nos ongeloofwaardig opzochten oranje speelstijl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

assimileren bewoners blank blanke diversiteit dochter dorp etnische fier grondwet inheems inheemse koen luigitentorioabc marxisme molukkers moslims nederland neo nietrechtsnietlinks normen onzin potter rechtmatig religie sgp uitzetten verspreiden voorouders voorstander