Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We bleven hopen en die goal van Quincy heeft ons nog wat extra hoop gegeven'

20 november 2018 08:29 - NOS.nl

In gesprek met de NOS blikte Matthijs de Ligt terug op het gelijke spel tegen Duitsland. De verdediger was het eens met de opmerking dat die moeizaam tot stand kwam. "Zeker. We wisten van te voren dat Duitsland een hele goede ploeg heeft. Ook dat ze vernieuwd hebben met nieuwe spelers en een nieuwe speelstijl", aldus De Ligt. "We wisten wel dat ze zouden spelen zoals ze gespeeld hebben, maar ik vond dat we de eerste helft daar het antwoord niet op hadden. Dat was in de tweede helft veel beter."

Vooral in het begin had Oranje heel veel moeite met het spel van Duitsland. "We speelden in het begin met vier spelers achterin. Je weet dat de buitenspelers van Duitsland heel erg naar binnen spelen, waardoor je in momenten drie tegen twee in ons centrum komt", zo gaf hij aan. "We hadden daar heel veel moeite mee. Soms kwamen ze in de bal, soms liepen ze diep en de eerste helft hadden we daar het antwoord niet op. In de tweede helft, toen Frenkie in het centrum van de verdediging speelde verdedigend gezien, hadden we daar wel een heel goed antwoord op."

In de rust was het vertrouwen er nog wel in de ploeg toen ze de kleedkamers opzochten. "Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt als je 2-0 achter staat en in de eerste helft helemaal wordt weggespeeld", zei hij daarover. "We bleven hopen en die goal van Quincy heeft ons nog wat extra hoop gegeven."

Meer op NOS.nl




Tags

duitsland buitenspelers nos ongeloofwaardig opzochten oranje speelstijl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht