Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met drie Ajacieden groepswinnaar na gelijkspel tegen Duitsland

19 november 2018 22:51

Met wederom drie Ajacieden in de basis heeft Nederland de winst in de groepsfase van de Nations League veilig weten te stellen. In en tegen Duitsland werd met 2-2 gelijk gespeeld. Net zoals tegen Frankrijk stonden Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong in de basis en bleven ook alle drie de hele wedstrijd in het veld. Donny van de Beek kreeg opnieuw geen speeltijd.

Lang zag het er niet naar uit dat Oranje groepswinnaar zou worden. In de beginfase werd de ploeg volledig overlopen en Duitsland leidde na 19 minuten spelen dan ook met 2-0. Nederland kon er aanvallend nauwelijks iets tegenover stellen en ook de drie Ajacieden wisten zich niet te onderscheiden. De Jong was ongeveer tien minuten voor tijd wel belangrijk door een bijna zekere 3-0 van de lijn te halen en die tackle zou uiteindelijk goud waard blijken.

Vijf minuten voor tijd viel bijna uit het niets de aansluitingstreffer van Quincy Promes, waardoor Nederland opportunistisch ging spelen in de slotfase en vol voor de 2-2 ging. Die viel dan ook in blessuretijd dankzij aanvoerder Virgil van Dijk.




Tags

duitsland groepswinnaar nederland oranje jong beek beginfase blind dijk frankrijk goud nations overlopen promes virgil

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal