Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Frenkie de Jong is zo enorm bepalend dat de ploeg hem eigenlijk altijd zoekt'

19 november 2018 08:04 - Algemeen Dagblad

Volgens Willem van Hanegem is het grotendeels aan Frenkie de Jong te danken dat Oranje nu zo goed draait. "Die is zo enorm bepalend dat de ploeg hem eigenlijk altijd zoekt", aldus de voormalig international in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat kan voorspelbaar worden en tegenstanders gaan zich daarop instellen. De Fransen kozen er op een gegeven moment voor om N'Golo Kanté tegenover De Jong te zetten. En toen vond ik dat Oranje gevarieerder ging spelen, het ging over veel meer schijven en we waren nog moeilijker te bespelen."

Van Hanegem gaat verder: "Er komen in de toekomst ook interlands dat De Jong er een keer niet bij is. Dan moeten we ook verder kunnen en zo'n tweede helft brengt ons weer verder. Ik vond het mooi om te zien hoe wij Frankrijk bespeelden. Maar eerlijk is eerlijk, die Fransen speelden zonder inspiratie. Twee kansjes tegen Oranje, dat kregen Luxemburg en Wit-Rusland recent ook voor elkaar, toch?"

Meer op Algemeen Dagblad


Tags

jong hanegem oranje bespeelden column danken frankrijk gevarieerder golo inspiratie kansjes kante kozen luxemburg rusland schijven voorspelbaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik krijg iedere keer kippenvel als ik hem zie spelen!!! Wat Willem zegt is de waarheid die als en paal boven water staat.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone basale dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme nederland nietrechtsnietlinks normen onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten voedsel vreemdelingen zorg