Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'In alles deed Frenkie de Jong even denken aan Johan Cruijff'

19 november 2018 07:59 - De Telegraaf

Valentijn Driessen is in zijn column in De Telegraaf lovend over Frenkie de Jong. Hij trekt zelfs het vergelijk met Johan Cruijff na een actie in de eerste helft. "In alles deed Frenkie de Jong even denken aan Johan Cruijff", aldus Driessen. "De Johan Cruijff in de laatste jaren van zijn carrière, de spelbepaler Cruijff, die talenten als Koeman, Van Basten en Rijkaard bij Ajax bij de hand nam en op hun plaats zette, zoals hij Feyenoord in zijn laatste actieve jaar naar de landstitel dirigeerde."

Driessen gaat verder: "De Jong is geen Cruijff, ook geen tweede Cruijff, maar het beeld van een vleugje Cruijff drong zich op omdat hij enkele kwaliteiten bezit, die Cruijff in die carrièrefase zo nadrukkelijk etaleerde. Je ziet wapperende manen en de versnelling. Voetbalinhoudelijk weet De Jong waar iedereen staat en moet staan en zakt hij weg uit zijn positie – liefst naar linksachter net voor Daley Blind – om van daar het spel van Oranje met armen en voeten te dirigeren."

De chef voetbal van De Telegraaf zag ook dat Frankrijk de tactiek volledig op de middenvelder van Ajax afstemde. "Ronald Koeman doet wijselijk hetzelfde bij Oranje. Met De Jong voetbalt Oranje weer en is de dominantie aan de bal terug. Hij speelt zelf goed en laat alle anderen - dus het hele team - veel beter voetballen", zo geeft hij aan. "Dankzij hem vallen alle puzzelstukjes goed. Alsof je met dertien man speelt. Hij ontlast de verdediging, versterkt de aanval en haalt bij Wijnaldum, die altijd zo worstelde in Oranje, het beste naar boven. De Jong gaat van Koeman een geweldige bondscoach maken en van zijn ploeggenoten grote internationals."




Tags

jong driessen oranje koeman telegraaf afstemde basten blind carrierefase chef column dirigeerde dirigeren dominantie drong etaleerde feyenoord frankrijk landstitel linksachter manen ontlast puzzelstukjes rijkaard spelbepaler versnelling vleugje voetbalinhoudelijk wapperende wijnaldum wijselijk worstelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Kappen met deze onzin. Pas nadat Frenkie 3x de champions league, de wereldcup en daarnaast jarenlang bepalend is geweest bij meerdere topclubs maG je hem vergelijken met een oud top speler. Maar niemand kan ooit met Johan vergeleken worden! Misschien die kleine Argentijn, maar zo’n speler is er de komende jaren niet meer.
Veel te snel ophemelen van talenten is mede de oorzaak dat ze veel te veel in zichzelf gaan geloven en hun beeld van de werkelijkheid kwijt raken!
Amen
+1/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
Dat de man continu ongeloofwaardig overkomt in zijn columns in de TG, en een beetje schaapachtig zit mee te lachen bij de club van de snor wisten we al. Frenkie had het erg moeilijk tegen de Duitsers, en dan blijkt dat de zo bewierookte Frenkie niet alleen nog jong is maar nog een behoorlijk stapje moet maken voordat hij, volgens de algemene verwachting, bij de wereldelite gaat horen!
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal