Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Voor nu kan ik echter zeker niet ontevreden zijn'

19 november 2018 07:37 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf gaf Frenkie de Jong aan dat er meer verwacht moet kunnen worden van het Nederlands elftal. "Het optreden tegen Frankrijk was goed, want we hebben van de wereldkampioen gewonnen, gedomineerd en niet veel kansen weggegeven", aldus De Jong. "Maar ik vind wel dat we nu zó dominant moeten worden dat we meer kansen gaan creëren. Dus niet alleen in de slotfase als de ruimtes groter worden. Voor nu kan ik echter zeker niet ontevreden zijn."

De middenvelder zit daarin ook progressie bij Oranje. "Ik denk dat we alweer een stukje beter hebben gespeeld dan thuis tegen Duitsland", zo gaf hij aan. "Die wedstrijd wonnen we met 3-0, maar we stonden in fases onder druk. Ik denk dat we tegen Frankrijk het hele duel hebben gedomineerd en dus weer een stap verder zijn."

De directie van de KNVB keek afgelopen maanden rond bij andere landen om te kijken waar Nederlad zich zou moeten verbeteren. "Ik denk dat het altijd goed is om in andere landen te kijken en dingen te leren. Maar ik vind dat we wel altijd moeten vasthouden aan onze eigen filosofie, want die heeft ons groot gemaakt", zei hij daarover. "Resultaat of geen resultaat heeft altijd met de kwaliteit van de spelers te maken. We hebben een goede groep, met veel positieve energie en een uitstekende strategie. Daarom doen we het goed."




Tags

jong frankrijk gedomineerd dominant duitsland knvb nederlad oranje telegraaf wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.