Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthjs de Ligt: 'Als je ziet hoe het stadion tekeergaat, dan krijg je toch kippenvel'

17 november 2018 08:21 - Fox Sports

In gesprek met Fox Sports gaf Matthijs de Ligt aan dat hij ook genoten had op het veld tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk. "Vooral op het eind. In de wedstrijd is het moeilijk om te genieten, omdat je toch de focus moet houden. Maar op het eind als je ziet hoe het stadion tekeergaat, vooral na de 2-0, dan krijg je toch kippenveld", aldus de aanvoerder van Ajax.

De Ligt ging verder: "Ik heb eigenlijk de hele wedstrijd het idee gehad dat we de wedstrijd onder controle hadden. We hadden de bal, Frankrijk hoefde hem ook niet en werden ook niet gevaarlijk. De eerste helft was misschien saai voor de neutrale toeschouwer, maar ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we hem onder controle hadden."

Zelf kwam De Ligt geen enkel moment in de problemen tegen de wereldkampioen. "Dat komt door het team. We stonden als team heel compact en we maakten de ruimtes heel klein voor Frankrijk om er doorheen te voetballen", zo gaf hij aan. "We weten dat Frankrijk als team vooral op de counter heel gevaarlijk is. De restverdediging stond ook wel aardig bij momenten, waardoor ze niet de ruimte kregen om eruit te komen."

Meer op Fox Sports




Tags

frankrijk tekeergaat matthjs compact counter fox kippenveld toeschouwer wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos