Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Als je wint van de wereldkampioen is natuurlijk altijd top'

17 november 2018 08:11 - NOS.nl

Frenkie de Jong vond het in gesprek met de NOS vooral een 'mooie avond' na de overwinning tegen Frankrijk. "We begonnen best goed vond ik. We hadden ze meteen onder druk. Het was niet zo dat we hele grote kansen creëerden, maar voor mijn gevoel hadden we het goed onder controle. We speelden veel op hun helft en als ze er uit kwamen, hadden we de bal snel weer terug", aldus De Jong. "We zijn heel blij. Als je wint van de wereldkampioen is natuurlijk altijd top. Dan is iedereen blij. Je mag ook even blij zijn, maar we moeten weer naar Duitsland straks en dan moeten we proberen er weer te staan en proberen eerste te worden in de groep."

In de eerste helft stond de middenvelder vaak geposteerd tussen de centrale verdedigers. "Dat klopt. Het was een beetje het idee dat ik soort van uit zou zakken vanaf links, dat doen we vaker", zo gaf hij aan. "Alleen Kanté kwam vaak snel door op mij, waardoor het beter was om iets naar het midden te gaan, omdat hij anders gelijk door zou gaan. Daarom was ik in de eerste helft iets meer in het midden."

Het team van Oranje draait uitstekend de afgelopen interlandperiodes. "Ik denk dat we elkaar als team gewoon heel goed vinden. Er is sowieso een goede spirit. Heel veel positieve energie en iedereen wil er echt voor gaan", zei hij daarover. "Daarnaast hebben we heel veel goede voetballers en die klikken natuurlijk altijd met elkaar. Dat is alleen maar mooi."

Meer op NOS.nl


Tags

jong wereldkampioen creeerden duitsland frankrijk geposteerd kante klikken nos oranje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg