Transparent
Inloggen
Sluiten

Contract omstreden clubarts in goed overleg ontbonden

16 november 2018 18:47 - NOS.nl

Het contract van clubarts Don de Winter is in goed overleg ontbonden. Dat maakte algemeen directeur Edwin van der Sar bekend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van vrijdagmiddag, zo meldt de NOS. De Winter was als arts aanwezig bij het ongeval waar Abdelhak Nouri een hartstilstand kreeg. Uiteindelijk bleken er bij de behandeling op het veld fouten te zijn gemaakt.

De Winter kreeg veel kritiek, omdat hij niet volgens het juiste protocol te werk zou zijn gegaan. De schade bij Nouri zou mogelijk minder ernstig zijn geweest als er zorgvuldiger was gehandeld. De Winter was vanwege alle commotie al enige tijd niet meer in staat om zijn werk bij Ajax uit te kunnen voeren. Mede om die reden is in goed overleg het contract ontbonden.

Meer op NOS.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Situatie met alleen maar verliezers en een hoop drama. Ook de Winter heeft dit nooit gewild.
7 maanden geleden
Lijkt me niet meer dan terecht. Hij heeft volgens mij toch wel verzaakt. Heel spijtig allemaal.
7 maanden geleden
Eens met El Nico. Heeft als arts naar eer en geweten gehandeld, maar is natuurlijk geen expert die dergelijke situaties wekelijks meemaakt. Kritiek hebben is dan ook erg makkelijk. Desondanks beter voor beide partijen om dit pijnlijk hoofdstuk af te sluiten door uit elkaar te gaan.

Laatste nieuws