Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'De volgende stap is om de beste spelers van PSV en Feyenoord te halen'

14 november 2018 08:08 - Voetbal International

In een uitgebreid interview in Voetbal International praat Peter Bosz onder meer over de financiële situatie van Ajax. De club heeft volgens Bosz alles in zich om een monopoliepositie in Nederland te krijgen. "Ik zie Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech komende zomer vertrekken, en mogelijk ook Andre Onana. Er gaat dus minimaal tweehonderd miljoen euro bij Ajax binnenkomen", zo begint hij. "En dan? Gaan ze met dat geld spelers voor twintig of dertigmiljoen aantrekken? Als ze dat doen, zal het salaris nog meer omhoog moeten, want dat heeft daar toch mee te maken."

Bosz gaat verder: " Je moet spelers toch verleiden te kiezen voor Ajax en daarmee de Nederlandse competitie. Wat Ajax zou kunnen doen, is kiezen voor de aanpak van Bayern München. Die club zal nooit honderd miljoen voor een speler betalen. Dat kunnen ze wel, makkelijk, maar hebben ze nooit gedaan. Als Ajax wil, kunnen ze straks vijftig miljoen voor een speler betalen, maar ik denk niet dat ze dat gaan doen."

Volgens de voormalig trainer van Ajax is de volgende stap om bij PSV en Feyenoord spelers te halen. "Ze hebben met die aankopen afgelopen zomer, maar vooral ook met het verhogen van de salarissen, een signaal afgegeven. Er is geen club in Nederland die zo veel aan salarissen kan betalen als Ajax", zo geeft hij aan. "De volgende stap is de beste spelers bij PSV en Feyenoord weg te halen. Als je dat doet, word je er niet alleen zelf sterker van, je verzwakt ook je concurrent. Dan heb je de monopolie-positie in Nederland."

Bosz twijfelt echter wel of het genoeg is om internationaal aan te kunnen haken. "Maar ben je in staat, net als Bayern München, ook internationaal aan te haken? Tussen de top van Europa en Ajax zit dan toch nog altijd een gat van zo’n vier- of vijfhonderd miljoen euro", zegt hij daarover. "Wij hadden bij Borussia Dortmund een begroting van ongeveer vierhonderd miljoen, dan praat je over de subtop van Europa."

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Spelers halen bij feijenoord? Ik zou niet weten welke. Vilhena voor de bank misschien, maar dat is werkelijk de enige. Berghuis gaat het bij Ajax niet redden met het publiek ben ik bang, de rest is echt niet goed genoeg.Bij PSV loopt wat meer rond, maar ik denk niet dat die naar Amsterdam zullen komen. Ik denk ook niet dat het goed is om te doen. Een beetje concurrentie is niet verkeerd.
 
7 maanden geleden
Die lozano zou ik wel graag bij ajax zien. Weet alleen niet of die in een 4-3-3 systeem past. Maar het is een beetje type suarez, dus moet lukken.
7 maanden geleden
Ik denk dat je nog meer moet inzetten om de beste jeugdspelers met goede salarissen te verleiden om voor Ajax te spelen. Desnoods verhuur je ze direct weer, maar zo creëer je een grote pool waar je direct gebruik van kunt maken
7 maanden geleden
Ik denk dat spelers bij PSV of Feyenoord, die een versterking voor Ajax zijn, liever naar een sterkere competitie vertrekken, dan dat ze naar Ajax komen.
 
forum-beheerder 7 maanden geleden
En dan komt daar de salarisschaal om de hoek kijken....money talks. Een gegeven welke je niet mag onderschatten. Ergens op de bank in Frankrijk of ook een lekker salaris opstrijken én spelen.Het is afwachten, kan beide kanten op.
7 maanden geleden
Dat klinkt misschien leuk, maar wat win je ermee? Straks worden we in Nederland ieder jaar kampioen. Daar schiet je dan weinig mee op: de competitie wordt er niet aantrekkelijker op, en de waarde van de schaal neemt er alleen maar door af. En het gat met de Europese top is nog steeds onoverbrugbaar. Te groot voor Nederland, te klein voor Europa. Lijkt me niks aan. Het zou voor het voetbal juist heel goed zijn als de verschillen wat kleiner werden, in plaats van steeds groter. Zowel in Nederland als in Europa.
 
7 maanden geleden
Voorlopig zijn we al weer een paar jaar zonder schaal, dus dit is i.m.o. wat ongepast. Zou mooi zijn als we een aantal keer weer flink kampioen worden. Dan heb ik liever dat we CL geld investeren in alle clubs buiten onze concurrentie om, zodat juist de onderkant van de competitie sterker wordt. Natuurlijk alleen aan de clubs zonder kunstgras, kunstgras clubs krijgen geen cent.
7 maanden geleden
Ik zie dit eigenlijk niet zo snel gebeuren. PSV heeft ook een zak met geld (dit jaar min. 40 miljoen euro opgehaald in de CL) en speelt structureel in Europa. Dus die zullen spelers niet verkopen aan Ajax. Feyenoord heeft geen spelers die zich bij Ajax in de basis zouden spelen

Laatste nieuws