Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax opent kantoor in New York en wil Amerikaanse markt veroveren'

13 november 2018 07:27 - Telegraaf.nl

Ajax gaat dinsdag een kantoor openen in New York, zo weet De Telegraaf te melden. De club wil de Amerikaanse markt gaan veroveren op dezelfde manier zoals het dat eerder ook in China gedaan heeft. ",Om structureel te kunnen meedoen met de Europese (sub)top, moeten we voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen. Daarvoor moeten we innovatief zijn en internationaal denken. Deze stap richting New York is daar een voorbeeld van", aldus commercieel directeur Menno Geelen.

Zes jaar geleden sloot Ajax een overeenkomst met een Chinese contentpartij omdat Ajax zichtbaar moest worden in het land en ook zelf aanwezig moest zijn. Het enige doel van die partij was om het Ajax-nieuws en -video's primetim eonline en op tv uit te zenden. Ajax maakte, vertaalde, leverde en betaalde alles als investering. Na meerdere bezoeken van vooral Edwin van der Sar aan China en de toegenomen naamsbekendheid zorgden er voor dat de sponsoren in de rij staan Inmiddels haalt Ajax miljoenen per jaar uit de Chinese markt.

Ajax wil nu op dezelfde manier in de Verenigde Staten aan de slag en daarbij zullen dus eerst de kosten voor de baten uitgaan. Het kantoor in het stadsdeel Manhattan zal in eerste instantie gerund gaan worden door drie man. De keuze om juist in New York te vestigen is bovendien strategisch. Ajax is een grote naam in Amerika van een sport die steeds populairder wordt. Daarnaast zitten vrijwel alle Amerikaanse contentpartijen gevestigd in New York, wonen er relatief veel Nederlanders en Ajax-fans en hebben ook enkele huidige sponsoren een kantoor en winkels in het metropool. Ajax voert al gesprekken met potentiële partners, maar dat gaat ter plekke makkelijker en efficiënter.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

york kantoor china sponsoren amerika contentpartijen efficienter eonline geelen gerund inkomstenbronnen innovatief manhattan metropool naamsbekendheid nederlanders populairder potentiele primetim sar stadsdeel strategisch sub telegraaf vertaalde vestigen winkels zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Heel goed bezig Ajax. Goed mee denken en vooruitzien. Als ik dan lees zojuist dat Feyenoord overal aan het bedelen is voor geld zie je toch weer het verschil tussen topclub en middenmoot.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs godts hato jim kaplan kiki kroes linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff rosario sevic sosa sutalo timber traore weghorst wijndal