Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Het is lekker dat ik nu met doelpunten en een assist belangrijk voor het team kon zijn'

12 november 2018 07:17

In gesprek met De Telegraaf gaf Donny van de Beek aan blj te zijn met zijn doelpunten en assist tegen Excelsior, nadat hij aan het begin van het seizoen nog op de bank plaats had moeten nemen. "De laatste tijd viel in de Champions League niet alles goed, natuurlijk. Het is lekker dat ik nu met doelpunten en een assist belangrijk voor het team kon zijn", aldus Van de Beek. "Het was lastig, maar ik ben blijven knokken. De laatste tijd heb ik veel gespeeld en dat wil elke speler. Dus daar ben ik blij mee. Sinds de vorige interland is het eigenlijk steeds beter gegaan. Als je veel speelt, kom je in een ritme en word je steeds fitter."

Ondanks zijn uitstekende vorm voelt hij zich niet onomstreden bij Ajax. "Ik zal het moeten blijven waarmaken. Als ik het niet laat zien, dan kan het zo maar zijn dat je weer op de bank terechtkomt, want er zijn meer goede jongens, natuurlijk", zo gaf hij aan. "Het is lekker dat ik in de ’competitievariant’ én de ’Champions League-uit-variant’ sta. Dan kom ik in een flow."

Van de Beek is Ronald Koeman dank verschuldigd vindt hij zelf. "Het was goed voor mijn zelfvertrouwen dat hij me bleef selecteren voor Oranje", zei hij daarover. "Als je niet altijd speelt, bestaat de kans dat de bondscoach zegt: ’Ik pak je er niet meer bij’. Hij heeft gezegd dat hij vertrouwen in me heeft, dat ik in mezelf moest blijven geloven, dat ik moest knokken en dat het dan vanzelf goed zou komen."




Tags

beek blj competitievariant excelsior fitter koeman oranje telegraaf terechtkomt waarmaken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal