Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Het was belangrijk dat we een inhaalslag gingen maken op het doelsaldo'

11 november 2018 17:31

Donny van de Beek was blij dat Ajax een ruime overwinning kon boeken tegen Excelsior. "Het ging vandaag vrij makkelijk, maar ik vond ook dat het belangrijk was dat we een inhaalslag gingen maken op het doelsaldo en ik denk dat we dat goed gedaan hebben", aldus Van de Beek in gesprek met Fox Sports. "We zeiden in de rust tegen elkaar dat we dan wel met 0-2 voor stonden, maar dat als we nog meer zouden scoren wij de bal direct op moesten pakken en proberen nog meer goals te maken. Dat is heel belangrijk denk ik. We hebben nog wel goals in te halen en dat kan uiteindelijk beslissend worden."

Persoonlijk kon hij ook terug kijken op een uitstekende wedstrijd met twee doelpunten een een assist. "Laatste tijd gingen ze er niet allemaal in en heb ik wat kansen gemist. Dus het werd wel weer tijd dat om weer te scoren", zo gaf hij aan. "Het ging niet knagen, maar ik werd wel boos op mezelf dat die ballen er in moeten. Soms heb je periodes dat ze er allemaal in gaan en soms heb je een tijdje dat het niet goed valt. Gelukkig valt het vandaag wel goed."

Van de Beek hoopt dit seizoen zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen met elf treffers te kunnen verbeteren. "Daar ga ik wel voor ja. Je wil elk jaar stappen maken", zei hij daarover. "Niet alleen met doelpunten en assists, maar ook voor het team belangrijk. Dat je daar een groot aandeel in hebt."




Tags

beek inhaalslag doelpuntenaantal excelsior fox knagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal