Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dat we hier met 1-7 winnen is gewoon prima'

11 november 2018 17:06

Erik ten Hag was het in gesprek met Fox Sports eens met de opmerking van Matthijs de Ligt dat zijn ploeg soms liep te kloten op het veld. "Op een gegeven moment komt er een bepaalde mate van passiviteit over de ploeg. Dat hebben we wel vaker", aldus Ten Hag. "Maar in de tweede helft hebben we wel vijf goals gemaakt en dat we hier met 1-7 winnen is gewoon prima."

De trainer van Ajax was het echter niet eens met de opmerking dat Ajax niet goed aan de wedstrijd begon. "Dat denk ik niet. Ik denk dat we de wedstrijd goed hebben aangenomen", zo gaf hij aan. "We hebben gelijk geprobeerd om hoog tempo te spelen en sowieso hebben we onze wil aan de tegenstander opgelegd. Vanaf het begin af aan hebben we kansen gecreëerd en dan weet je dat als we zo veel kansen creëeren hij uiteindelijk binnen zal vallen."

Hij kreeg de vraag of hij het ook zo voelt dat het verschil tussen Ajax en de overige ploegen steeds groter wordt. "Vandaag leek het niet alleen zo, maar was het ook zo. Het is wel meer wedstrijden zo, maar op een gegeven moment moet je op een punt komen dat het niet alleen daarop lijkt, maar ook gewoon zo is", reageerde hij. "Als wij het goed doen en wij spelen naar onze mogelijkheden en kwaliteiten en er ontwikkeling in het team zit is het verschil ook gewoon zo groot. Het hangt van onze tegenstanders af en hoe zij zich op ons richten en wat zij er tegenover stellen."

Ten Hag kon zich ook niet vinden in de opmerking dat spelers niet meer uitgedaagd worden in de Eredivisie. "Zo makkelijk als het gesteld wordt is het niet. Je moet nogmaals eerst tot het punt komen, maar nu lijkt het alsof PSV en Ajax verder boven de rest komen", zei hij daarover. "Vooraf is het wel een uitdaging. Vorig jaar was het hier 1-2 en het jaar daarvoor was het 1-1. Er zijn nog steeds ploegen in de Eredivisie die het Ajax en PSV lastig kunnen maken. Maar op dit moment lijkt het zo dat het heel makkelijk gaat. Alleen mogen wij daar nooit zo over denken."




Tags

hag eredivisie creeeren fox passiviteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal