Transparent
Inloggen
Sluiten

Zlatan Ibrahimovic: 'Ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor'

10 november 2018 08:19 - Algemeen Dagblad

Zlatan Ibrahimovic blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op zijn tijd bij Ajax, vooral een heel leerzame tijd. "Ik had het er in het begin erg moeilijk, maar heb veel geleerd. Ik was voor het eerst alleen, zonder familie. Door de transfersom die voor me betaald was waren de verwachtingen onrealistisch. Ik geloof dat ik meteen met Van Basten werd vergeleken", zo geeft hij aan. "De supporters waren veeleisend. Als ik warmliep, werd de naam van Nikos Machlas gescandeerd. Pas in het derde jaar werd ik beter, maar ik ben in Amsterdam nooit in de buurt gekomen van de speler die ik zou worden."

Volgens Ronald Koeman deed Zlatan in zijn tijd bij Ajax iets verkeerd. "Ik denk dat ik niet volwassen was. Ik gaf niet 100 procent. Dat kleine details het verschil maken, heb ik pas later geleerd. Ik moet zeggen: ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor. Ik was wild", zegt hij over die opmerking. "Wilder dan nu, bedoel ik. In Amsterdam vermaakte ik me wel. Alle ogen waren nog niet op mij gericht. Dat vond ik toen prettig. Het is trouwens de enige club waar ik moeite heb gehad met supporters. Maar als ik later met een andere club in Amsterdam speelde, was de ontvangst altijd geweldig."

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

zlatan ibrahimovic basten gescandeerd koeman machlas nikos onrealistisch ontvangst veeleisend vermaakte warmliep wild wilder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik zou zeggen kom een jaartje afbouwen in de rol van Huntelaar om te tonen wie je later geworden bent.
+3/-0

5 jaar geleden
Trots dat hij bij ons gestart is en dat hij met een goed gevoel terugkijkt op die periode. Blijft een fenomeen!
+3/-0

5 jaar geleden
Helemaal met Ling eens Zlatan kom terug bij Ajax
Kan je laten zien hoe het moet
Topper
+1/-0

5 jaar geleden
Zal nooit die weergaloze passeer acties tegen NEC geloof ik vergeten. 4,5 man voorbij in de 16 of ze er niet stonden...Klasbak.
+1/-0

5 jaar geleden
Te vroeg en voor te weinig vertrokken helaas. Had hem graag nog 1 seizoen bij ons gezien toen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal