Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Ik vind het knap hoe wij ons als ploeg hier hebben opgericht'

8 november 2018 00:24

Matthijs de Ligt was 'heel blij' dat Ajax na vier wedstrijden al verzekerd is van Europese overwintering. "We hadden van te voren afgesproken om in ieder geval derde te worden in deze poule. Dat hebben we al gehaald. En met nog twee wedstrijden te spelen staan we er goed voor", aldus de aanvoerder in gesprek met Veronica.

Ajax had het in Lissabon wel lastig tegen Benfica. "Ik denk dat de eerste helft van onze kant niet goed genoeg was. We speelden niet ons spel wat we altijd spelen met durf en lef", zo gaf hij aan. "We hadden afgesproken in de beginfase de bal rond te spelen, waardoor zij moesten komen. Zij moesten winnen hier, een gelijkspel was voor ons prima.

De Ligt ging verder: "We krijgen ongelukkig een goal tegen. Meer mogelijkheden hebben ze niet gehad in de eerste helft. Dat je in de laatste seconde van de eerste helft dan zelf zo'n grote kans mist, dan zit je wel even stuk. Maar ik vind het knap hoe wij ons als ploeg hier hebben opgericht en een punt hier wegslepen."

Zelf ging De Ligt de duels steeds fel in en nam zo de ploeg op sleeptouw. "Dat heb je nodig in deze wedstrijden. Je kan hier niet halfbakken spelen. Je moet in dit soort wedstrijden echt op het randje spelen", zei hij daarover. "Zij gaan op een gegeven moment tijd rekken. Dan is het lekker dat je op 1-1 staat en wij dat gaan doen. We bestrijden ze met hun eigen middelen, lekkerder is het niet."




Tags

beginfase benfica durf halfbakken lekkerder lissabon rekken veronica wegslepen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht