Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan Vertonghen over De Ligt: 'Op mijn negentiende zat ik bij RKC'

7 november 2018 03:36 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf is Jan Vertonghen vol lof over Matthijs de Ligt. "Ik vraag mezelf vaak af: waar was ik op zijn leeftijd toen hij de Europa League-finale speelde? Of op negentienjarige leeftijd zoals nu. Hij is aanvoerder van Ajax en ik zat bij RKC", aldus de Belg.

De Ligt ontwikkelt zich dan ook uitstekend bij Ajax. "Ongelooflijk. Hopelijk kan hij die lijn doortrekken, maar wat hij nu laat zien, is erg indrukwekkend", geeft Vertonghen aan, die van mening is dat nog een tussenstap voor De Ligt niet nodig is. "Ajax is op dit moment zo goed dat er weinig tussenstappen zijn. Het is voor Matthijs belangrijk om nu een goed seizoen te maken en dan hopelijk een mooie stap te zetten. Na 2,5 seizoen is hij klaar voor het grote werk. Al kan ik me ook voorstellen dat hij bij Ajax wil blijven als je zo’n goede groep hebt."

Niet alleen De Ligt kan Vertonghen bekoren. De verdediger kijkt met veel bewondering naar Ajax. "Ik vind dat Ajax een ongelooflijk mooi, goed en uitgebalanceerd elftal heeft", zegt hij daarover. "Dan kan het opeens gaan lopen, zoals dat het destijds bij ons ook deed."

Het contract van de Belg loopt komende zomer af in Londen, al heeft Tottenham nog wel een optie om zijn contract met een jaar te verlengen. "We zien wel wat de toekomst brengt, maar Ajax zit in mijn hart en in mijn achterhoofd", aldus Vertonghen. "Ik ben nu echter speler van Spurs, voel me heel erg goed en kan weinig zeggen over de toekomst."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Mogelijkheid bekijken om hem terug te halen komende zomer. Ervan uitgaande dat De Ligt en Frenkie vertrekken, kun je Blind op het middenveld uitspelen (toch zijn beste positie m.i.) en dan kan Jantje achterin. Zou opnieuw een stunt zijn! Alderweireld ook proberen?

Off; we hebben ook een goede nieuwe keeper nodig. Als Onana vertrekt kun je niet aan komen zetten met Lamprou of Van Leer. Ideeën?
6 maanden geleden (gewijzigd)
Zou idd goede opties zijn, verthongen of alderweireld terug. Al denk ik dat Jan wat meer te bieden heeft nog op deze leeftijd.

Als keeper idee voor urby: predrag rajkovic van Maccabi Tel Aviv. Hele goede keeper met wat ervaring en nog voldoende rek erin.

Laatste nieuws