Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook dit seizoen geen uitsupporters bij ADO Den Haag - Ajax


6 november 2018 15:54 Omroep West
Afb.: Omroep West

Ook dit seizoen geen uitsupporters bij ADO Den Haag - Ajax; image source: Omroep West

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft aan Omroep West laten weten dat er dit seizoen nog geen supporters van Ajax welkom zijn als de ploeg van Erik ten Hag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zal spelen. Het probleem ligt volgens de burgemeester met name bij de supporters van ADO zelf. "Vanuit de intentie om de stap naar normalisatie dit jaar te zetten, hebben we met de politie, ADO, Ajax, de KNVB en andere betrokkenen gekeken of en hoe we dit jaar weer Ajax-supporters kunnen toelaten in het ADO-stadion en ADO-supporters in de Johan Cruijff Arena", aldus Krikke.

De burgemeester vervolgt: "In die gesprekken de afgelopen maanden bleek dat het draagvlak bij de supporters van ADO beperkt is, zowel voor het bezoeken van de wedstrijd in Amsterdam als voor het ontvangen van Ajax-fans in Den Haag."

Volgens Krikke zou uit onderzoek zijn gebleken dat bij ADO-Ajax een buitensporig aantal agenten nodig is om alles veilig te laten verlopen. "In de afgelopen jaren zijn we er samen met ADO Den Haag en de supporters juist in geslaagd om het hoge aantal inzet-uren van de politie bij thuiswedstrijden drastisch terug te brengen", zo geeft ze aan. "Ook dit is normalisatie. En deze lijn willen we onverkort vasthouden. Daarbij, als we die agenten inderdaad allemaal inzetten bij ADO-Ajax betekent dat simpelweg dat we minder politie-inzet zullen hebben in de wijken."

Krikke stond dan ook voor een 'razend ingewikkeld dilemma'. "Uiteindelijk heb ik besloten dat ADO-Ajax ook dit jaar zonder uitpubliek zal worden gespeeld. ADO Den Haag steunt dit besluit", zegt de burgemeester. "Twee zaken zijn voor mij doorslaggevend. Het ontbreekt bij de supporters aan voldoende draagvlak. En ik kan én wil de veiligheid en openbare orde elders in de stad niet verwaarlozen ten faveure van het organiseren van één voetbalwedstrijd. Dat is aan de stad en de inwoners niet uit te leggen."

Meer op Omroep West


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
@uilengek, helemaal eens met je, alleen vergeet je dat de burgemeester een zij is.
2 weken geleden
Een logische maar belachelijke beslissing en dat is mijn mening. Als de burgemeester het zo durft te zeggen dat het niet aan onze supporters ligt maar geheel bij de eigen aanhang dan had hij ballen moeten tonen door te zeggen "dan helemaal geen supporters dus ook niet van ADO". Nu hebben zij als zoals ze genoemd worden supporters gewonnen. Dat is voor mij niet te begrijpen, heel jammer dit.
2 weken geleden
Jammer, maar vanuit Den haag gezien begrijpelijk. Ze kunnen die tokkies daar moeilijk in bedwang houden als hun “zelfbenoemde” aartsvijand langskomt. Gewoon 0-6 oprollen, ere ronde lopen langs die schuimbekkende menigte en snel met de bus terug naar A’dam.

Laatste nieuws