Transparent
Inloggen
Sluiten

Urby Emanuelson: 'Eigenlijk is het heel raar om te zien dat Ajax vijf punten achter PSV staat'

6 november 2018 07:41 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft Urby Emanuelson aan zich niet te verbazen over de Europese prestaties van Erik ten Hag bij Ajax. De middenvelder werkte zelf bij FC Utrecht met Ten Hag samen. "Ik heb zelf meegemaakt dat hij zijn ploeg heel goed voorbereidt", aldus Emanuelson. "Hij kan zich in een tegenstander vastbijten en stopt er dan zo veel tijd in dat hij vaak de juiste tactiek weet te vinden."

De voormalig Ajacied neemt Ajax - FC Utrecht van vorig seizoen als voorbeeld. "Voor Ajax-uit – op zondag – zijn we vanaf maandag op het trainingsveld en in besprekingen alleen maar met het strijdplan bezig geweest dat hij had bedacht om Ajax te verslaan. Ik denk dat het optimaal klaarstomen van zijn elftal een van zijn sterkste punten is", zo geeft hij aan. "Eigenlijk is het heel raar om te zien dat Ajax vijf punten achter PSV staat. Als je de selecties bekijkt en hoe Ajax de laatste weken bezig is, zou je dat niet denken."

Emanuelson gaat verder: "De trainer maakt overwegingen en beslist uiteindelijk om bij PSV Frenkie de Jong en Daley Blind tegenover Luuk de Jong te zetten. Dat ging niet goed. Misschien is hij soms – door het geloof dat hij in zijn spelers heeft – weleens té overtuigd van de door hem bedachte tactiek, ook als die dus achteraf niet de beste blijkt."

De middenvelder wijst echter ook naar de spelers van Ajax. "De trainer heeft een visie en de spelers moeten die wel uitvoeren. Van buitenaf was er veel kritiek op zijn keuze voor Frenkie en Daley, maar daar ben ik het niet mee eens", zegt hij daarover. "Erik heeft veel vertrouwen in de spelersgroep en met die jongens heeft hij óók goede wedstrijden gespeeld. Ik denk dat hij zijn opstelling tegen PSV met het idee heeft gemaakt dat ze het daar ook zouden kunnen. Achteraf is het makkelijk praten als Ajax op zijn bek gaat."

Los van de kwaliteit in de selectie heeft ook de kwaliteit van de staf van Ajax invloed dat de prestaties van Ten Hag in Amsterdam nog beter zijn. "Zijn ervaringen bij Bayern München maken van Erik ten Hag een andere trainer dan de coaches die ik ooit heb gehad. Zijn aanpak zou je Duits kunnen noemen. Dan is het natuurlijk wel prettig om dat soort mensen als Bruins Slot, Schreuder, Winter en Witschge om je heen te hebben, die precies weten wat er Europees wordt gevraagd", aldus Emanuelson. "Daarnaast weten ze hoe de mensen willen dat er bij Ajax wordt gespeeld. Die extra’s zijn pluspunten voor de trainer."

Emanuelson is er dan ook van overtuigd dat Ajax ook in Lissabon een goed resultaat gaat halen. "Ajax is een elftal met veel kwaliteit én vertrouwen. Als je bij Bayern München kunt gelijkspelen, kun je ook bij Benfica winnen. Daar geloof ik wel in," zo geeft hij aan.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Emanuelle heeft gelijk. Objectief bekeken had Ajax minimaal op gelijke hoogte met de huidige koploper moeten staan. Tactische flaters van ten Hag, met name PSV uit, zijn m.i. de oorzaak dat Ajax nu weer achter de feiten aan holt. Dergelijke dingen zal hij in de naaste toekomst wel uit zijn hoofd laten, mag je aannemen! Ik maak me persoonlijk allerminst zorgen gezien het verschil in kwaliteit in de breedte bij Ajax t.o.v. dat PSV. Ik verwacht daarom dat dat uiteindelijk de doorslag zal gaan geven ten gunste van Ajax bij de eindafrekening.

Laatste nieuws