Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Boca Juniors naderen alsnog akkoord over transfer Lisandro Magallán'

5 november 2018 03:39 - De Telegraaf

De Telegraaf weet te melden dat Ajax opnieuw aast op het aantrekken van Lisandro Magallán. De Argentijnse verdediger zou nu in januari alsnog de overstap naar Amsterdam moeten maken. Beide clubs zijn afgelopen week een akkoord genaderd over een transfersom die door bonussen in totaal ongeveer negen miljoen euro zal bedragen.

Afgelopen zomer leek Magallán al naar Ajax te vertrekken. De verdediger was al in Amsterdam en werd ook medisch goed gekeurd, maar Ajax en Boca Juniors wisten uiteindelijk niet tot een akkoord over een transfer te komen. Ajax besloot daarop om Daley Blind binnen te halen.

Door de uitwedstrijd tegen PSV is voor Ajax echter duidelijk geworden dat er een goede back-up nodig is voor aanvoerder Matthijs de Ligt. Magallán verwijt Marc Overmars niet dat afgelopen zomer de transfer niet door ging en hij zou alsnog graag naar Ajax willen vertrekken.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Vreemd verhaal zeg weer. Dat was echt een soap. Zaterdag kunnen we hem aan het werk zien tegen River Plate om 20.00 uur.
6 maanden geleden
Ik hoop dat deze jongen goed bij ons gaat passen en een terechte aanwinst en versterking in de verdediging wordt zodat Perr Schuurs nog een jaar kan rijpen en wennen tot Mathijs verkocht wordt.
6 maanden geleden
Ik wacht met juichen tot ik hem met een Ajaxshirt om zijn schouders naast Overmars zie staan en het getekende contract voor hun op tafel ligt.
nieuws-moderator 6 maanden geleden
Alle vertrouwen in deze speler. Is niet de opbouwende speler maar wel een brok graniet waar je niet zomaar langs komt. Zou een Luuk de Jong in zijn broekzak hebben maar een Lozano zou hem weer dolspelen wegens gebrek aan wendigheid en snelheid.
 
6 maanden geleden
Gelukkig is Lozano een buitenspeler en Magallan geen back. Voor jochies als Lozano hebben we onze vriend Nico lopen.

Overigens zijn centrumspitsen over het algemeen minder wendbaar en snel dan buitenspelers. Spelers die in hun jeugd wendbaarheid en snelheid tonen worden vaak al heel snel op de buitenposities gezet. Daarom zijn ook backs vaak wat kleinere wendbaardere spelers dan hun teamgenoten in het centrum. Ik zou me hier dus niet zo’n zorgen om maken in geval van Magallan.
6 maanden geleden
Kijk hier word ik nou heel erg blij van.
Zal waarschijnlijk wel definitief het einde betekenen van Schone, want kan me zo voorstellen dat Magalan samen met de Ligt het centrum gaat vormen en Blind dan op 6 terecht komt. Maar, met ten Hag weet je het natuurlijk maar nooit.
6 maanden geleden
"Door de uitwedstrijd tegen PSV is voor Ajax echter duidelijk geworden dat er een goede back-up nodig is voor aanvoerder Matthijs de Ligt."
Tja, dat kan Overmars wel vinden maar tegen PSV had ten Hag de beschikking over Wöber maar hij stelde hem niet op terwijl hij een week later tegen Bayern München aantoonde dat prima aan te kunnen.
 
6 maanden geleden
Daardoor is dat gat tussen de koploper en Ajax dus inmiddels opgelopen. Met de mogelijke komst van deze Argentijn kan je daar, mogelijk de 2e helft van het seizoen al, op antciperen. Als je deze speler al in de winterstop kan halen kan hij bovendien al wennen aan de totaal andere cultuur hier dan hij gewend is, speelwijze e.d. Dat kan zeker een voordeel zijn voor het volgende seizoen, alhoewel het zoals bij vrijwel iedere andere speler altijd maar weer afwachten is of hij van absolute meerwaarde is of gaat worden.
 
6 maanden geleden
Laten we niet vergeten dat De Ligt volgend seizoen weg is, en Se Jong die weleens als verdediger speelt ook. Haal dan liever nu een vervanger dan in de zomer. Kan hij zich rustig aanpassen en leren wat er van hem gevraagd wordt. Of hij blijkt een miskleun en dan heb je de zomer nog om dat te repareren ????

Nee, kan me geen enkel nadeel bedenken van een winterse transfer. Integendeel...
6 maanden geleden
Ik zeg: "Halen die gast!" Hoe breder en sterker de selectie, des te beter. En transfersom, tekengeld en salaris moet echt geen probleem meer vormen. Goed investeren is Marc Overmars inmiddels wel toevertrouwd! :-)
Kom maar op! Liever nog vandaag dan morgen dat de boel rondkomt.
6 maanden geleden
Goeie zaak, op tijd een vervanger voor de Ligt. Kan Blind definitief naar het middenveld, we zullen ook wat middenvelders verkopen a.s. zomer.

Laatste nieuws