Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Er lagen kansen voor ons om op doelsaldo in te lopen'

3 november 2018 23:29

Ondanks de overwinning was de stemming in de kleedkamer van Ajax na afloop niet goed. "Het is een beetje hetzelfde verhaal als tegen Feyenoord", aldus Matthijs de Ligt in gesprek met Fox Sports. "We starten heel goed. We hadden van te voren besproken dat het kon zijn dat Willem II volle bak zou gaan, omdat we de assistent goed kennen. We wisten wat voor plannetjes hij heeft. Dat hadden we wel goed door."

De aanvoerder van Ajax ging verder: "In de eerste tien minuten creëer je vier, vijf grote kansen die er niet in gaan. Dat is zonde. Uiteindelijk scoort Kasper een fantastische goal. Dan ga je door en speel je een uitstekende eerste helft. De tweede helft was niet goed genoeg."

In de tweede helft ging het niveau hard omlaag. "De scherpte voorin ontbrak en we hadden niet het geduld om de tegenstander kapot te spelen", zo gaf hij aan. "In de tweede helft gingen we te veel op zoek naar de beslissende pass terwijl er betere opties lagen. Dan raak je de bal sneller kwijt en dan wordt het lastiger."

De ploeg liet een goede kans liggen om op doelsaldo verder in te lopen op PSV. "Helemaal in de wetenschap omdat je wist dat PSV met 1-0 had gewonnen. Er lagen kansen voor ons om in te lopen", zei hij daarover. "We zeggen het wel met zijn allen, maar als het dan niet lukt... We moeten er vol voor blijven gaan en met de intentie spelen om die goals ook te willen maken. Gewoon écht graag die goal willen maken. Dat ontbreekt er nu wel een beetje."




Tags

creeer feyenoord fox kasper plannetjes scherpte wetenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos