Ajax in Amsterdam eenvoudig voorbij Willem II

3 november 2018 19:13

Ajax heeft zonder veel problemen wederom weten te winnen in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA werd Wilem II met 2-0 verslagen. Door treffers van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong was de uiteindelijke eindstand bij rust al bereikt. Ajax kreeg echter meer dan voldoende mogelijkheden om de score veel verder uit te breiden.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kon binnen 20 seconden al op voorsprong komen. David Neres leek te profiteren van een enorme fout van doelman Wellenreuther, maar op de lijn wist Fernando Lewis nog net redding te brengen voor Willem II.

De ploeg van Erik ten Hag kreeg in de openingsfase echter kans op kans en het was wachten tot de 1-0 zou vallen. Dat gebeurde uiteindelijk na elf minuten spelen toen Kasper Dolberg een voorzet van Neres binnen schoot.

Aan het spelbeeld veranderde echter helemaal niets. Het was wachten op meer doelpunten van Ajax. Frenkie de Jong was met een stift al dicht bij en uiteindelijk zou de middenvelder voor de volkomen terechte 2-0 zorgen.

Ajax was niet van plan om het daarbij te laten en bleef maar aanvallen. Willem II was volkomen kansloos en Adrie Koster greep na een half uur spelen dan ook in door een extra verdediger in de ploeg te brengen. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

Na rust leek er opeens een compleet andere ploeg in het veld te staan. Het tempo ging hard omlaag, passes werden slordig en Willem II kreeg opeens de ruimte om gevaarlijk te worden. Verder dan een schot in het zijnet kwamen de Tilburgers echter niet. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Ajax, maar hoe verder de tweede helft vorderde, hoe slechter het voetbal werd.

Het publiek begon steeds meer te morren en voordat de wedstrijd voorbij was, waren veel supporters al op weg naar huis. Ondanks de makkelijke overwinning tegen de Tilburgers was er dan ook het nodige chagrijn over de wedstrijd.