Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Amsterdam eenvoudig voorbij Willem II

3 november 2018 19:13

Ajax heeft zonder veel problemen wederom weten te winnen in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA werd Wilem II met 2-0 verslagen. Door treffers van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong was de uiteindelijke eindstand bij rust al bereikt. Ajax kreeg echter meer dan voldoende mogelijkheden om de score veel verder uit te breiden.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kon binnen 20 seconden al op voorsprong komen. David Neres leek te profiteren van een enorme fout van doelman Wellenreuther, maar op de lijn wist Fernando Lewis nog net redding te brengen voor Willem II.

De ploeg van Erik ten Hag kreeg in de openingsfase echter kans op kans en het was wachten tot de 1-0 zou vallen. Dat gebeurde uiteindelijk na elf minuten spelen toen Kasper Dolberg een voorzet van Neres binnen schoot.

Aan het spelbeeld veranderde echter helemaal niets. Het was wachten op meer doelpunten van Ajax. Frenkie de Jong was met een stift al dicht bij en uiteindelijk zou de middenvelder voor de volkomen terechte 2-0 zorgen.

Ajax was niet van plan om het daarbij te laten en bleef maar aanvallen. Willem II was volkomen kansloos en Adrie Koster greep na een half uur spelen dan ook in door een extra verdediger in de ploeg te brengen. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

Na rust leek er opeens een compleet andere ploeg in het veld te staan. Het tempo ging hard omlaag, passes werden slordig en Willem II kreeg opeens de ruimte om gevaarlijk te worden. Verder dan een schot in het zijnet kwamen de Tilburgers echter niet. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Ajax, maar hoe verder de tweede helft vorderde, hoe slechter het voetbal werd.

Het publiek begon steeds meer te morren en voordat de wedstrijd voorbij was, waren veel supporters al op weg naar huis. Ondanks de makkelijke overwinning tegen de Tilburgers was er dan ook het nodige chagrijn over de wedstrijd.


Discussieer mee op de forums


Tags

dolberg jong kasper neres tilburgers volkomen adrie arena breiden chagrijn david eredivisie fernando gebeurde hag kansloos koster lewis morren openingsfase passes seconden spelbeeld stift vorderde wellenreuther wilem zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Verdedigend stond het als een huis, ook bij balverlies zeer snel de bal weer n het bezit van Ajax. Tot aan de beslissende pass en afwerking werd er prima gespeeld. Echter in de beslussende fases is het tofh allemaal te gemakelijk, slordig en onnauwkeurig. Te spielerisch. Sommige willen te veel laten zien hoe gied ze wel niet zijn. Het doelpuntensaldo kan op het einde van de competitie ook belangrijk blijken te zijn. Ajax laat in te veel wedstrijden de mogelijkheden om tot een hogere score te komen te vaak liggen. Ik vond trouwens Blind deze wedstrijd eindelijk overtuigen.
12 maanden geleden
Verdedigend was het wederom weer erg sterk, maar volgende keer mag er wel eens wat meer aan het doelsaldo gewerkt worden. Dit Willem II had je makkelijk met een 6-0 nederlaag naar huis kunnen sturen. Is toch weer een extra punt, gezien PSV dit keer maar met 1-0 won in eigen huis. Je had op dat gebied dan dus flink in kunnen lopen.
12 maanden geleden
Ajax onder de maat.
Een tegenstander als Willem 2 is geen maatstaaf.
Als ze zo tegen Benfica spelen krijgen ze billenkoek.
In topwedstrijden moet je er negentig minuten staan, geconcentreerd en met passie spelen.
Wat ik ook niet begrijp dat ze dan niet voor het doelsaldo spelen als motivatie. Ook kun je tegen een tegenstander als Willem twee, thuis, ook alles op de aanval gooien en Schone er bijvoorbeeld uit laten voor Van de Beek.
 
12 maanden geleden
Benfica ging thuis met 1-3 het schip in tegen een middenmoter en in die competitie zijn de verschillen tussen de top en de rest nog veel groter dan hier. Dus als Benfica zo tegen Ajax speelt...
Maar zo moeten we helemaal niet kijken; CL-wedstrijden zijn een verhaal apart.
12 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is de 2e keer dat Ajax het nalaat om aan het doelsaldo te werken. Tegen feijenoord had het al minimaal 6-0 moeten worden, nu had het ook 6-0 of meer moeten zijn. Willem II hield lekker open huis. Straks loop je de titel mis op doelsaldo. Dan denken we nog wel eens terug aan deze wedstrijd.
12 maanden geleden (gewijzigd)
Wij laten het bijna altijd na om aan het doelsaldo te werken. Mentaal zwak wat dat betreft. Enkele spelers, zoals Ziyech, gaan zich nog meer uitsloven om maar de beste te lijken. Blind, de Jong en Dolberg daarentegen worden gelukkig steeds beter. Op doelsaldo worden wij toch geen kampioen, Eindhoven moet gewoon punten gaan verliezen, ze zullen toch niet eeuwig geluk blijven houden.

Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez basten blind brom chelsea dest eiting fier gravenberch hag huntelaar jong keijzer keizer knicks koen neres nets nietzsche nix onana onzin potter promes renemar rkc staafincident stengs tadic ziyech