Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt nog altijd in beeld voor Golden Boy verkiezing

1 november 2018 13:47 - Tuttosport

Matthijs de Ligt is nog altijd in de race voor de Golden Boy Award van 2018, de verkiezing tot grootste talent van Europa. Organisator Tuttosport heeft de shortlist met kandidaten inmiddels verkleind tot twintig spelers en de aanvoerder van Ajax is één van de kandidaten. Volgens het Italiaanse medium is De Ligt bovendien zelfs een van de grootste bedreigingen voor Kylian Mbappé, die afgelopen jaar de verkiezing al won.

Ook Justin Kluivert wordt gezien als een van de grootste kanshebbers voor de prijs. De vleugelaanvaller die afgelopen zomer uit Amsterdam vertrok voor een avontuur bij AS Roma heeft de laatste twintig ook bereikt. Dertig sportjournalisten zullen uiteindelijk hun stem uitbrengen om zo te bepalen welke speler wordt uitgeroepen tot Golden Boy van 2018. Ook De Telegraaf heeft een journalist die zijn stem zal uitbrengen.

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt. Rafael van der Vaart was destijds de eerste speler die met de prijs aan de haal ging. Ook onder meer Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Aguëro en Paul Pogba wisten al eens de prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

Meer op Tuttosport




Tags

award aguero kluivert mbappe messi pogba rafael roma rooney sergio shortlist telegraaf tuttosport vaart verkleind wayne

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Waarom staat Frenkie de Jong er niet bij? Dit ga ik dus niet serieus nemen!
Het zal wel typisch een Italiaanse speeltje zijn!
+1/-0

 
5 jaar geleden
Frenkie de Jong is te oud voor deze award. Mbappé is de meest logische winnaar, maar die heeft vorig jaar al gewonnen dus ik vind dat Matthijs hem verdient!
+1/-0

5 jaar geleden
Inmiddels best een prestigieuze prijs om te winnen dit. Tot nu toe hebben alleen aanvallers en middelvelders gewonnen, dus een prijs voor De Ligt zou wel een absolute uitzondering zijn. Wel grappig om het rijtje met oud-winnaars te zien: veel topspelers maar ook een enkele nachtkaars als Pato, Anderson en (misschien wel) Renato Sanches.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom is Mbappe nog genomineerd? Hij is al bevestigd als Golden Boy door vorig jaar te winnen. En dat Frenkie de Jong er niet tussen staat is lachwekkend. Of is hij ondertussen te oud.
+1/-0

5 jaar geleden
Ach, Golden Boy klinkt als een of ander seksspeeltje. Kunnen ze niet wat aan de naam doen?
+2/-0

5 jaar geleden
Zou op dit moment in heel Europa geen speler kunnen aanwijzen die beter, waardevoller en veelbelovender is dan Mathijs.Ook geen Messi of Suarez, en zeker geen Ronaldo. Dus, logisch als hij die prijs wint.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos