Ajax probleemloos naar volgende ronde TOTO KNVB Beker

31 oktober 2018 22:35

Ajax heeft zich vrij eenvoudig weten te kwalificeren voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. Go Ahead Eagles werd in de Johan Cruijff ArenA met 3-0 aan de kant gezet. Voor rust zorgden David Neres en Zakaria Labyad voor de doelpunten, terwijl na rust Klaas Jan Huntelaar wist te scoren.

Met oog op het zware programma van afgelopen weken besloot Erik ten Hag om een groot deel van de normaal gesproken basisopstelling rust te geven. Ajax was echter vanaf het begin veel sterker dan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en het kreeg dan ook alle ruimte om te voetballen. Go Ahead Eagles koos er voor om massaal terug te zakken en leek de schade zo lang mogelijk beperkt te willen houden.

Het was echter wachten op de doelpunten en na ruim een half uur viel dan ook de volkomen terechte voorsprong voor Ajax. Zakaria Labyad stuurde David Neres weg met een steekbal, de Braziliaan kapte vervolgens met een mooie beweging zijn directe tegenstander uit en schoot daarna de 1-0 in de touwen.

Een paar minuten later werd het duel al beslist toen Klaas Jan Huntelaar een bal over de defensie van Go Ahead lobte en Labyad vervolgens op doel schoot. Mede met dank aan doelman Verhulst, die zich flink verkeek op het schot, ging de bal ook daadwerkelijk over de lijn en was de 2-0 een feit.

Go Ahead wist daar zelf helemaal niets tegenover te stellen. Alleen via een vrije trap die rakelings langs het doel van Kostas Lamprou ging kwam het in de buurt van een doelpunt.

Ook na rust veranderde er helemaal niets aan het spelbeeld. Ajax was simpelweg veel te sterk voor de Deventenaren en het was dan ook wachten op meer Amsterdamse treffers. Die viel dan ook na ruim een uur spelen toen de complete defensie van Go Ahead de fout in ging en Rasmus Kristensen volledig vrijstaand kon voorgeven. Labyad én Huntelaar stonden beiden ook helemaal vrij voor het doel en het was The Hunter die voor de 3-0 zorgde.

Ajax bleef vrolijk doorgaan met aanvallen en was via invaller Dani de Wit dicht bij de volgende goal, maar hij kopte rakelings over. Het was voor Ajax vervolgens aanleiding om de teugels te laten vieren en de resterende minuten uit te tikken. Het zorgde er voor dat Go Ahead er zelf een paar keer gevaarlijk uit kon komen, maar beide ploegen kwamen niet meer tot noemenswaardige kansen, waardoor de eindstand 3-0 bleef.

Door de winst zit Ajax in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De loting zal zaterdagavond rond 23:00 uur worden verricht en live worden uitgezonden tijdens de Eretribune op Fox Sports. De wedstrijd zal vervolgens worden gespeeld op dinsdag 18 december, woensdag 19 december of donderdag 20 december.