Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Klassieker veel te sterk voor Feyenoord

28 oktober 2018 16:20

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff ArenA een zeer eenvoudige overwinning op Feyenoord weten te boeken. Uiteindelijk wist de ploeg met 3-0 te winnen, maar het krachtsverschil tussen beide ploegen was vele malen groter. Door een eigen goal van Justin Bijlow en een treffer van Hakim Ziyech was het al 2-0 bij rust, terwijl na rust Dusan Tadic tot scoren kwam. Feyenoorder Jeremiah St. Juste kreeg na een paar minuten al een volkomen terechte rode kaart.

Ajax kreeg vanaf de eerste seconde te maken met een extreem fel Feyenoord. Jens Toornstra ontsnapte nog aan een rode kaart na een smerige overtreding op Frenkie de Jong. Ook Jeremiah St. Juste leek weg te komen met een gele kaart na een harde overtreding op Nicolás Tagliafico, maar door tussenkomst van de VAR kreeg de Feyenoorder in de zesde minuut wel de volkomen terechte rode kaart.

De ploeg van Erik ten Hag leek vervolgens in een speeltuin terecht te komen. Feyenoord ging massaal naar achteren en zette nauwelijks nog druk op de bal. Ajax kreeg alle ruimte om vrolijk te combineren en kreeg met mooie acties ook het publiek op de banken.

Tot echt grote uitgespeelde kansen leidde het niet, maar met de nodige hulp viel na 22 minuten spelen wel de volkomen verdiende 1-0. Een op het oog makkelijk te stoppen schot van Frenkie de Jong ging door de benen van Justin Bijlow en al grabbelend werkte de Feyenoord-doelman de bal vervolgens zelf in eigen doel.

Ajax kreeg vervolgens kans op kans, maar met het nodige kunst en vliegwerk leek Feyenoord de schade vooralsnog niet groter te laten worden. Zelf kon het daar helemaal niets tegenover stellen, waardoor het toch wachten leek op de 2-0 van de ploeg van Erik ten Hag en die viel dan ook vlak voor rust na een schot van Hakim Ziyech.

Ten Hag leek het publiek te willen trakteren op een voetbalshow in de tweede helft en bracht met David Neres een extra aanvaller voor Lasse Schöne. De Braziliaan leek ook snel te scoren, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Het niveau zakte echter met de minuut in de Johan Cruijff ArenA en van die voetbalshow was totaal geen sprake meer. Het tempo lag enorm laag en veel passes kwamen niet eens meer aan. Het leidde zelfs tot fluitconcerten vanuit het publiek, ondanks dat er gespeeld werd tegen de grote rivaal.

In de slotfase zette Ajax toch weer aan en dat zorgde al snel voor een nieuwe treffer. Een schitterende steekbal van Ziyech kwam bij Neres. De Braziliaan kapte zijn tegenstander uit en gaf voor, waarna Dusan Tadic volledig vrijstaand de 3-0 kon binnen koppen.

Na zijn treffer tegen Benfica leek Noussair Mazraoui ook tegen Feyenoord voor een doelpunt te zorgen. De goal van de rechtsback werd echter wegens hands afgekeurd. Uit de herhaling bleek dat een terechte beslissing. Ajax won uiteindelijk met 3-0 van Feyenoord, maar zal ondanks de op papier mooie cijfers ook gebaald hebben dat het niet verder aan het doelsaldo had gewerkt.




Tags

feyenoord hag ziyech arena bijlow braziliaan jeremiah jong juste klassieker neres tadic voetbalshow benfica fluitconcerten grabbelend hands herhaling krachtsverschil kunst malen mazraoui rivaal schone speeltuin tagliafico toornstra trakteren var vliegwerk vrijstaand vrolijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal