Transparent
Inloggen
Sluiten

Noussair Mazraoui: 'Ik heb niet het normale pad bewandeld'

27 oktober 2018 07:44 - Algemeen Dagblad

De weg naar Ajax 1 van Noussair Mazraoui was een aparte weg. Zo speelde hij als tweedejaars A-junior nog in de A2 en was hij de enige speler van Jong Ajax zonder contract. "Ik heb niet het normale pad bewandeld", geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat maakt het voor mij eigenlijk extra mooi. Als je verwacht dat je eerste haalt, voelt het moment dat het gebeurt ook vanzelfsprekender. Ik waardeer het nu misschien meer."

Voor Mazraoui waren er in de jeugd echter genoeg momenten dat hij het niet zag zitten. "Kijk, voetbal is alles voor mij. Maar ik werd ongelukkig van mijn bijrol in de jeugd. Dat doet pijn hoor", aldus de tot rechtsback omgeturnde middenvelder. "Ik deed vwo en dacht: ik moet me maar vol op de studie richten. Ik hield en houd van discussiëren, dus in mijn achterhoofd speelde de gedachte om rechten te gaan studeren en om advocaat te worden. Maar nu ben ik dus hier."

Zondag staat zijn eerste Klassieker op het programma. "In de jeugd speelde ik dus nooit de grote Klassiekers tegen de jeugd van Feyenoord. Ajax A2 tegen Feyenoord A2. Dat was mijn 'Klassiekertje'. Nu de echte. Geweldige wedstrijd om naar uit te kijken. De topwedstrijden volgen elkaar nu heel snel op", zegt hij daarover. "Wij veel beter dan Feyenoord? Ik heb nog niemand gehoord binnen de selectie die zegt: we rollen ze even op. Een Klassieker moet je winnen, anders ga je dat heel lang horen."




Tags

mazraoui feyenoord klassieker achterhoofd advocaat bijrol discussieren jong klassiekers klassiekertje omgeturnde studie tweedejaars vanzelfsprekender vwo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Noussair, wat gun ik je dit van harte. Ik vind je heel professioneel overkomen en kan echt van je spel en techniek genieten. Bovendien heb je zeer belangrijke doelpunten gemaakt. Zondag tegen Sam Larsson zul je het ook moeten laten zien, want dit is geen makkie. Veel succes en laat ons de Klassieker waardig winnen.
+2/-0

5 jaar geleden
Kijk eens aan! Mooie teksten! Hard werken om iets te bereiken of om ergens te komen, het is maar hoe je het wil zien. Nous, ik vind je een prima Ajax speler en ik hoop van harte dat je tegen feyenoord weer mooie dingen laat zien! Pak ze!
+2/-0

5 jaar geleden
Een ruwe diamant die nog wel geslepen moet worden. Verder lijkt hij mij een hele nuchtere jongen die met beide benen op de grond staat.
+1/-0

5 jaar geleden
Goede atleet, draagt lekker bij als Ajax kan aanvallen. Verdedigend moet hij nog veel leren.
Waarom heeft hij eigenlijk voor Marokko gekozen?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal