Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax nog altijd best presterende ploeg op Europese coëfficiëntenranking

24 oktober 2018 07:42

Na de overwinning tegen Benfica is Ajax nog altijd de best presterende ploeg op de Europese coëfficiëntenlijst van dit seizoen. Juventus wist in de groepsfase tot nu toe weliswaar meer punten te halen door alle groepswedstrijden te winnen, maar in tegenstelling tot Ajax heeft de kampioen van Italië geen voorronde wedstrijden hoeven te spelen.

Ajax wist tot nu toe 14 punten te halen volgens de UEFA coëfficiënten. Een overwinning in de groepsfase levert 2 punten op, terwijl een gelijkspel 1 punt oplevert. In de voorrondes telt een overwinning voor 1 punt en een gelijkspel voor 0,5. Daarnaast krijgt iedere ploeg die uitkomt in de groepsfase van de Champions League 4 bonuspunten.

Indien de ploeg van Erik ten Hag als zelfstandig land zou opereren, zou het terug te vinden zijn op de 19e plaats in de landenranking met evenveel punten als Oostenrijk, Kazachstan en Wit-Rusland. Nederland is dit seizoen terug te vinden op een voorlopige 7e plek op de Europese ranking met 23 punten, waarbij Ajax dus zorgt voor ruim 60% van dat aantal. Omdat er op woensdag en donderdag nog wel Europese wedstrijden gespeeld worden, zou Nederland nog kunnen zakken op de ranking. De eerste plek voor Ajax komt echter niet in gevaar.




Tags

coefficientenranking nederland benfica bonuspunten coefficienten coefficientenlijst hag juventus kazachstan landenranking oostenrijk rusland uefa voorronde zelfstandig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos