Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het is geweldig dat je drie punten overhoud aan deze wedstrijd'

23 oktober 2018 23:35

Erik ten Hag was in gesprek met Veronica blij en tevreden met wat zijn ploeg gebracht had. "Ik ben tevreden over meerdere dingen. Allereerst natuurlijk over het resultaat. Het is geweldig dat je drie punten overhoud aan deze wedstrijd", aldus Ten Hag. "We wisten vooraf dat het een ongelofelijk moeilijke wedstrijd zou worden en dat het op momenten beslist zou worden. Dat is ook gebeurd, dat is uitgekomen. Gelukkig is het aan onze kant gevallen."

Het duurde echter lang voordat Ten Hag besloot om te wisselen. "Dat had meerdere redenen. We wilden het middenveld bezet houden. Je ziet hoe gevaarlijk ze zijn in de omschakeling. Bovendien hadden we in de tweede helft ook de controle over de wedstrijd en dat deden we goed", zo gaf hij aan. "We creëerden kansen. Een kwartier voor tijd nog met Donny, de grootste kans op dat moment in de wedstrijd. Die moet je eigenlijk maken. Want je krijgt er niet zoveel in de Champions League."

Ten Hag ging verder: "Toen zag ik ook vermoeidheid bij een aantal spelers. We hebben niet een heel groot elftal, dus daar zit je ook wat in te schipperen. Maar uiteindelijk denk je wel dat je met Neres meer energie en diepgang krijgt. We hebben er voor gekozen om hem vanuit het centrum te laten starten, vanuit het middenveld. We werden daardoor wel kwetsbaarder naar achteren. Maar de diepgang, die bracht hij en daar hebben wij van geprofiteerd."

De trainer van Ajax was het niet eens met de opmerking dat zijn ploeg de gelukkigste was. "Geluk speelt altijd een rol in het voetbal. Momenten zijn heel bepalend in een wedstrijd. In de eerste fase kun je ook op achterstand komen en dan loop je achter de feiten aan", zo zei hij. "Maar geluk wil ik dit niet noemen. We hebben uitstekend gespeeld. Ik moet de ploeg een heel groot compliment maken. In de eerste fase hadden we even een fase waarin we ons lieten meeslepen in de hectiek. In de tweede helft hebben we dat een stuk beter gedaan. We zijn toen ook beter vanuit de posities blijven spelen en hebben we de wedstrijd gecontroleerd."




Tags

hag overhoud diepgang creeerden gecontroleerd gelukkigste hectiek kwetsbaarder meeslepen neres omschakeling schipperen uitgekomen veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht