Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Als je op zo'n moment scoort, mag je wel even uit je dak gaan'

23 oktober 2018 23:16

Na de winst tegen Benfica was Matthijs de Ligt opgelucht dat Ajax alsnog had weten te winnen. "Allerlaatste minuut, fantastisch. Je moet altijd geloof houden, maar je zag op het eind wel dat de krachten wegvloeiden. Bij Benfica en bij ons", aldus De Ligt in gesprek met Veronica. "Er werden weinig kansen gecreëerd. Complimenten aan David hoe hij aan het eind nog iets forceert en dat de wisselspelers heel belangrijk zijn. Ik denk dat dat vandaag wel uitgewezen is."

Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. "Benfica is een hele goede ploeg. Veel technisch vaardige spelers, veel diepgang en levensgevaarlijk in de counters. Des te knapper dat we toch nog op het laatst de overwinning over de streep trekken", zo gaf hij aan. "We weten zelf ook dat we er nog niet zijn. We hebben zeven punten uit drie wedstrijden, Bayern ook. Benfica heeft er drie. Dit is wel een hele belangrijke en dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd."

De ontlading na afloop was wel groot bij Ajax. "Je scoort de winnende in de laatste minuut in zo'n belangrijke wedstrijd. Dan vind ik dat je op zo'n moment wel even uit je dak mag gaan", zei de aanvoerder van Ajax daarover. "We zeiden net wel tegen elkaar dat dit fanstastisch is, maar we zijn nog helemaal nergens. We zullen volgende wedstrijd er weer volle bak moeten staan om hopelijk te kunnen overwinteren."




Tags

benfica dak bayern counters diepgang fanstastisch forceert knapper krachten opgelucht vaardige veronica wegvloeiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid boomen branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton tsja verrips wereldtopper