Ajax in blessuretijd voorbij Benfica in heerlijke wedstrijd

23 oktober 2018 22:51

Ajax heeft in een vermakelijk duel de volle punten weten te halen tegen Benfica. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Noussair Mazraoui diep in blessuretijd. Beide ploegen kregen kansen over en weer en uiteindelijk was het Ajax dat aan het langste eind trok.

Ajax begon niet goed aan het duel. Benfica was veel feller in de duels en was direct al enkele keren dicht bij de openingstreffer. André Onana kon echter reddend optreden en kreeg bovendien ook hulp van Matthijs de Ligt, die een bal van de lijn haalde.

De ploeg van Erik ten Hag probeerde er voetballend uit te komen en kwam op die manier zelf ook tot kansen. Omdat beide ploeg vol aan het jagen waren op doelpunten, lag het tempo in de wedstrijd enorm hoog en was het vooral voor het publiek genieten wat er op het veld gebeurde.

Vlak voor rust sprong iedereen juichend op omdat Kasper Dolberg leek te scoren. De inzet van de Deen kon echter nog net van de lijn worden gehaald en dat werd ook erkend door de doellijntechnologie. De bal bleek uiteindelijk niet helemaal over de lijn, waardoor de treffer terecht niet werd toegekend.

Na rust kwam Ajax beter uit de startblokken en was het via afstandsschoten van Donny van de Beek en Hakim Ziyech dicht bij de 1-0. Benfica werd echter steeds gevaarlijker en de Portugezen wisten ook weer tot kansen te komen. Van de Beek leek vervolgens de uitgelezen kans te krijgen om Ajax op voorsprong te zetten toen vanuit een counter de bal via Ziyech bij de middenvelder belandde. Het schot van de middenvelder kon echter nog door de keeper worden gekeerd.

Iedereen leek zich uiteindelijk neer te leggen met een 0-0 gelijkspel. Dat gold echter niet voor invaller David Neres die diep in blessuretijd goed drukzette op de defensie van Benfica en kon profiteren van een misstap. De Braziliaan gaf voor en de bal kwam voor de voeten van Noussair Mazraoui. De rechtsback haalde uit en had geluk dat zijn schot door Grimaldo van richting werd veranderd. Doelman Vlachodimos was kansloos en de Johan Cruijff ArenA ontplofte van vreugde door de late overwinning.