Ajax in blessuretijd voorbij Benfica in heerlijke wedstrijd

23 oktober 2018 19:30

Ajax heeft in een vermakelijk duel de volle punten weten te halen tegen Benfica. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Noussair Mazraoui diep in blessuretijd. Beide ploegen kregen kansen over en weer en uiteindelijk was het Ajax dat aan het langste eind trok.

Ajax begon niet goed aan het duel. Benfica was veel feller in de duels en was direct al enkele keren dicht bij de openingstreffer. André Onana kon echter reddend optreden en kreeg bovendien ook hulp van Matthijs de Ligt, die een bal van de lijn haalde.

De ploeg van Erik ten Hag probeerde er voetballend uit te komen en kwam op die manier zelf ook tot kansen. Omdat beide ploeg vol aan het jagen waren op doelpunten, lag het tempo in de wedstrijd enorm hoog en was het vooral voor het publiek genieten wat er op het veld gebeurde.

Vlak voor rust sprong iedereen juichend op omdat Kasper Dolberg leek te scoren. De inzet van de Deen kon echter nog net van de lijn worden gehaald en dat werd ook erkend door de doellijntechnologie. De bal bleek uiteindelijk niet helemaal over de lijn, waardoor de treffer terecht niet werd toegekend.

Na rust kwam Ajax beter uit de startblokken en was het via afstandsschoten van Donny van de Beek en Hakim Ziyech dicht bij de 1-0. Benfica werd echter steeds gevaarlijker en de Portugezen wisten ook weer tot kansen te komen. Van de Beek leek vervolgens de uitgelezen kans te krijgen om Ajax op voorsprong te zetten toen vanuit een counter de bal via Ziyech bij de middenvelder belandde. Het schot van de middenvelder kon echter nog door de keeper worden gekeerd.

Iedereen leek zich uiteindelijk neer te leggen met een 0-0 gelijkspel. Dat gold echter niet voor invaller David Neres die diep in blessuretijd goed drukzette op de defensie van Benfica en kon profiteren van een misstap. De Braziliaan gaf voor en de bal kwam voor de voeten van Noussair Mazraoui. De rechtsback haalde uit en had geluk dat zijn schot door Grimaldo van richting werd veranderd. Doelman Vlachodimos was kansloos en de Johan Cruijff ArenA ontplofte van vreugde door de late overwinning.

benfica arena beek mazraoui ziyech braziliaan counter doellijntechnologie dolberg drukzette erkend feller grimaldo hag jagen juichend kasper langste misstap neres onana ontplofte reddend vermakelijk vlachodimos

5 jaar geleden
Het duel is meer spannend of enerverend zelfs dan fraai. Ajax moet nog wat beter kunnen. Kom op!
+1/-0

Zyech een uitstekende speler alleen soms is het teveel pleintjesvoetbal, wil het wel eens te ver doorvoeren
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Gelukkig n mazzelgoal aan t eind. Verder een wedstrijd met veel balverlies van Ziyech, Tadic en van de Beek. Jammer ok dat Neres niet speelde. Eind goed al goed.
+1/-1

Ziyech zat niet heel lekker in de wedstrijd, voert zijn acties te ver door.
Interesante wedstrijd, kon twee kanten in gaan.
Neres had eerder erin gemoeten
+2/-1

Klopt. Begrijp niet dat hij, ook al staat hij tegenover 3 tegenstanders toch de actie wil malen. Ongelooflijk.
Een keer ontstond daardoor een gevaarlijke counter.
+1/-0

Ik kon wel genieten van de wedstrijd, vooral de eerste helft was van een hoog niveau van beide kanten. Mijn complimenten aan zowel Ajax als Benfica om er een vermakelijke wedstrijd van gemaakt te hebben. Als Benfica had gewonnen was dat ook terecht geweest. Ik had de 1-0 niet meer verwacht, had al vrede met een gelijkspel, maar wat een ongekend ontlading toen die zat! Na zo een overwinning in een wedstrijd die veel kracht heeft gekost ga ik me niet bezighouden met dingen die er mis gingen, dat doet de trainer wel morgen. Eind goed al goed.:)
+6/-0

Met de hakken over de sloot, deze overwinning. Wat ik niet begrijp is dat Ten Hag spelers niet verving die onder hun niveau speelden, zoals Van de Beek en Dolberg. Dit was geen oefenwedstrijd hè? Had Huntelaar en Neres 25 minuten voor tijd gebracht voor Dolberg en Van de Beek. Afijn, Neres maakte alsnog het verschil, op de valreep.
+1/-3

Super goed resultaat. Wij moeten het resultaat koesteren en de wedstrijd voor lief nemen. Het golfde op en neer en kon beide kanten op. Maar als je ziet van hoe ver wij als Ajax Europees komen de laatste decennia moeten we genieten van deze wedstrijden. Ik geloof echt dat we de volgende wedstrijden volwassener gaan spelen.
+1/-1

Ach van richting veranderd of niet, hoe vaak hebben wij aan de verkeerde kant van de medaille gezeten.
Via been van Vermaelen van richting veranderd en uitgeschakeld. Vlak voor tijd tegen AC Milan door Tomasson en niet door. 2 zuivere doelpunten tegen Madrid afgekeurd wegens onterecht buitenspel. En zo kunnen we nog wel effe doorgaan.
+2/-0

Matige wedstrijd. Vond Ajax slordig spelen. Maar een top resultaat. Blind en Schone komen handelingssnelheid te kort op dit niveau.
+1/-1

Wat een dag, wat een beleving en wat een spanning! Zonder geluk vaart niemand wel en Ajax had me toch een portie geluk, joh niet te filmen.
Oja, tegen een gemiddelde eredivisie ploeg was het minstens 4 of 5 - 0 of 5-1 geworden!
Daaarom zeg ik alvast, feyenoord, wees welkom in de Johan Cruijff ArenA! Diezelfde Johan Cruijff ArenA waar voor jullie helemaal niks te halen valt! :-)
+4/-0

Cruciaal deze wedstrijd. Als je verloren had (wat natuurlijk best had kunnen gebeuren gezien het spelbeeld), dan kunnen zij thuis nog meer afwachtend spelen. Nu moeten ze wel, dus uit wordt ook een lekker potje.
Wel terecht gewonnen.

Ten Hag komt wel goed weg met zijn (te) late wissel.
Voortaan Blind lekker op het middenveld en Wöber centraal achterin (Schöne eruit). Blind komt verdedigend echt te kort, het is dat de Ligt naast hem staat...
+1/-0

Inderdaad. Ik heb ten Hag zitten vervloeken. We hadden Neres al veel langer kunnen gebruiken. Er kwam veel te weinig dreiging.
+2/-0

Opvallende overeenkomsten van de wedstrijd van O19 en het eerste. Beiden goede intense wedstrijden tussen nagenoeg gelijkwaardige ploegen. In beide gevallen imo AJAX de niet onverdiende winnaar maar het het ook anders kunnen aflopen. Zowel de O19 als het eerste hadden wel meer recht op de zegen dan Benfica maar de verschillen waren erg klein.
+2/-0

Geen stem meer over en er een bloedlip aan overgehouden na de bevrijdende 1-0. Het was het allemaal waard.

Vanavond een heel volwassen Ajax gezien wat wel slecht startte. Mazraoui en De Ligt niet scherp achterin en ook Blind niet scherp in de omschakeling. Na 15-20 minuten meer grip op de wedstrijd en meer druk naar voren.

Over de breedte een leuke maar vooral strategisch spannende wedstrijd gezien. Benfica wat bij balverlies in een 4 mans centraal blok op het middenveld direct op de man met de bal druk zette en de aanvoerlijnen naar de Jong afsneed. Daar had Ajax problemen mee. In de tweede helft kreeg Ajax mede doordat Benfica steeds verder inzakte meer ruimte.

Uitblinkers vanavond voor mij waren Onana maar vooral de Jong. Negatief sprongen Schone (vooral de eerste helft) en Tadic eruit. Dolberg heeft nauwelijks een bal gehad en werd niet in het spel betrokken.

In Lissabon ben je er niet zomaar. Dat wordt een lastige klus wetende dat die gasten tot op het bot gemotiveerd zijn na die deceptie voor hun gisteren. Een gelijkspel was op basis van de hele wedstrijd meer op zijn plek geweest. Iedereen die denkt dat we ze daar 'ook wel even pakken' gaan echt van een koude kermis thuiskomen. Benfica heeft een prima ploeg met ontzettende fijne buitenspelers. Dat wordt nog knap lastig.

Maar hey, we staan bovenaan in de poule met nog volop kansen op plek 1. Wat is het leven soms mooi als Ajacied!
+2/-0

Man van de wedstrijd voor mij was De Jong, wat een heerlijke speler die zo door de linies wandelde gisteren.
+2/-0

Ik vond dat uiteindelijk Benfica inderdaad geen nederlaag verdiende, al was het maar om de spelopvatting. Aan de andere kant vond ik wel dat Ajax de beste kansen heeft gehad (V/d Beek en Dolberg 1 op 1), die ballen moeten er echt in op dit niveau. Zeker die van Donny, die in München ook al die mega kans mistte. Mede daarom ben ik blij dat hij alsnog valt en vind ik wel dat wij de overwinning het meest verdienden. Lekkah!
+1/-0

Ik was diep teleurgesteld waarom Neres niet in de basis stond, van de Beek is een hele goede voetballer hoor maar hij mist te veel kansen en als Dolberg nog niet helemaal wedstrijdfit is moeten de goals van de backs komen. Daarom vind ik Neres gewenst. al met al een fijne CL avond.