Ajax onder 19 aan kop na zege tegen Benfica

23 oktober 2018 15:56

Ajax onder 19 heeft het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal. Op Sportpark de Toekomst werd Benfica met 3-0 verslagen, waardoor de ploeg van John Heitinga nu ook aan kop gaat in de UEFA Youth League.

Op het complex van Ajax waren kansen over en weer te noteren. Doelman Issam El Maach moest meerdere malen reddend optreden, terwijl Brian Brobbey met een hard schot op de lat ook dicht bij een doelpunt was. De Portugezen waren weliswaar voetballend de betere ploeg in de eerste helft, het was echter Ajax dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Een hoekschop van Mitchel Bakker kwam uiteindelijk bij Jurgen Ekkelenkamp terecht. De middenvelder raakte de bal helemaal verkeerd, maar hij kwam daardoor wel voor de voeten van Ryan Gravenberch. Hij raakte de bal wel goed en schoot de 1-0 hard binnen.

Na rust kwam Ajax onder 19 een stuk beter uit de startblokken en ging het hard op zoek naar de 2-0. Via onder meer Kühn, Brobbey en Timber kreeg de ploeg goede kansen, terwijl ook Benfica weer gevaarlijk in de buurt van het doel kwam. Het was uiteindelijk Victor Jensen die zorgde voor de 2-0 door een voorzet van Navajo Bakboord binnen te koppen.

Benfica kreeg na de tweede treffer van Ajax weer het beter van het spel en kwam steeds dichter bij de aansluitingstreffer. De Portugezen waren echter niet scherp genoeg voor het doel, terwijl Ajax vanuit de counter ook meerdere goede kansen kreeg op meer doelpunten. Vlak voor tijd was het Nicolas Kühn die zorgde voor de 3-0 en dus de ruime overwinning voor Ajax onder 19.