Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'We moeten Benfica zeker niet onderschatten'

23 oktober 2018 06:55

In gesprek met De Telegraaf geeft Daley Blind aan dat de wedstrijd tegen Benfica een stuk lastiger zal worden dan in Nederland wordt aangenomen. "Het is typisch Nederlands dat voor het begin van de Champions League niemand iets voor onze kansen gaf en iedereen er nu vanuit gaat dat wij Benfica ’even’ verslaan", aldus de verdediger.

Blind gaat verder: "Het is geen makkelijke wedstrijd. Benfica is een club die al jaren meedoet op dit niveau, dus daar win je niet zomaar van en pak je ook niet zomaar een punt tegen. We zullen weer op ons best moeten zijn. Zeker thuis willen we drie punten halen, maar we moeten ze zeker niet onderschatten."

Volgens Blind mag er zeker niet te makkelijk over gedacht worden. "Benfica is – wat je leest – misschien niet zo sterk als de afgelopen jaren, maar het blijft een goede ploeg", zo geeft hij aan. "Zeker als je kijkt waar Ajax vandaan komt, dat we de afgelopen jaren niet hebben mogen meedoen in de Champions League, dan zijn we niet in de positie om te denken dat we Benfica wel even verslaan. We moeten er opklappen."

De supporters van Ajax hebben daarbij een cruciale rol. "De sfeer in de Johan Cruijff ArenA is fantastisch, zeker bij Europese wedstrijden. Maar de laatste tijd voelen we ook veel steun in de competitie", zegt hij daarover. "Ik denk dat de fans weer graag naar het stadion komen. Het is mooi dat we die connectie weer hebben."




Tags

benfica blind arena connectie nederland opklappen telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht