Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong laag ingeschaald als verdediger in Football Manager: 'Shitstorm zal nog wel groter worden'

22 oktober 2018 14:39 - VI.nl

Ieder jaar verschijnt in deze periode de nieuwe editie van Football Manager. In gesprek met Voetbal International geeft hoofd research Nederland Jeroen Thijssen aan dat er nu veel te doen is rondom de waardering van Frenkie de Jong. "Wanneer de game uit is, zal de shitstorm nog wel wat groter worden", aldus Thijssen.

Ondanks dat De Jong ook in het spel als centrale verdediger kan spelen, zijn de verdedigende kwaliteiten heel slecht ingeschaald. "Tja, in het verdedigen is Frenkie de Jong gewoon niet heel goed", zo geeft hij aan. "Kijk, zijn mentale stats zijn prima. Hoge waarderingen op beslissingen, concentratie en anticipatie zijn ook gewoon heel belangrijk voor een goede verdediger. Die heeft hij wel gekregen, maar hij heeft op die positie ook tekortkomingen. In het echt en ook in de game."

De middenvelder van Ajax heeft echter wel alles om uit te groeien tot een wereldtopper in het spel. "Hij heeft absoluut het potentieel meegekregen waarmee hij kan uitgroeien tot wereldtopper", zegt Thijssen daarover. "Misschien dat ik hem qua positionering nog een kleine upgrade ga geven, maar aan zijn technische vaardigheden verander ik niks. De discussie zal je altijd houden, dat maakt het ook mooi."

Meer op VI.nl




Tags

jong ingeschaald shitstorm thijssen game wereldtopper anticipatie concentratie editie nederland positionering potentieel research stats uitgroeien upgrade vaardigheden verander verschijnt waarderingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gaan we ons ook al druk maken over de skills van een speler in een computerspel? Als de Frenkie van vlees en bloed het maar goed doet, dan zal het toch jeuken of hij in een computerspel ondergewaardeerd wordt.
+2/-1

5 jaar geleden
Sorry hoor, maar dit is echt geen nieuws dat hier hoort. Wat een onzin :)
+1/-1

5 jaar geleden
In het kader van" flut nieuws" steekt deze er met kop en schouder bovenuit!
+1/-1

5 jaar geleden
Toch een potentieel niveau van 146, niet slecht hoor :p Misschien kan het nog wat hoger.
+3/-0

5 jaar geleden
Wat een schandalige manier om een spel onder de aandacht te brengen. Dit is gewoon een omweg naar reclame maken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid